Peste 600 de balene cu cocoasa din Australia si-au facut 'gradinita' intr-un golf de pe coasta vestica, micul golf al balenelor fiind descoperit in Camden Sound

E un adevarat salon de maternitate, locul in care mamele isi invata puii cum sa se hraneasca si cum sa foloseasca valurile si curentii", a declarat Steve Blake, directorul executiv al Institutului de Stiinte Marine.

Abundenta calmarilor si crevetilor este motivul pentru care Camden Sound este locul ales de mamifere pentru amplasarea "gradinitei".

"Cel mai spectaculos lucru pe care l-am vazut a fost un pui de balena care se comporta ca un copil la joaca", a mai spus cercetatorul.

In Australia, ca si in alte parti ale lumii, numarul balenelor cu cocoasa este in crestere . Populatia de balene cu cocoasa era in pericol in anii 70, ceea ce a convins tarile sa semneze o conventie internationala de interzicere a vanatorii de balene.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.