Al-Qaida incepe sa-si piarda sustinerea populara in Irak din cauza interventiei sale brutale in viata de zi cu zi a etnicilor sunniti, organizatia terorista interzicand o serie de activitati considerate 'neislamice'
Astfel, femeilor li s-a interzis sa mai cumpere castraveti si alte legume cu forma falica, a dezvaluit publicatiei citate un batran sunnit, seicul Hameed al-Hayyes. Membrii al-Qaida considera castravetele un simbol al barbatului, iar rosia - un simbol al femeii. „Femeile nu au voie sa cumpere castraveti, doar barbatilor li se permite acest lucru“, a explicat seicul sunnit. Potrivit lui Hameed al-Hayyes, teroristii „au ucis chiar si capre, pentru ca partile lor intime nu erau acoperite si aveau cozile ridicate“.

O alta restrictie se refera la cumpararea de inghetata si a fost impusa sub pretextul ca produsul nu exista pe vremea Profetului Mahomed. Nici saloanele de coafura si magazinele irakiene care comercializeaza produse cosmetice nu au scapat de furia al- Qaida, multe dintre acestea fiind bombardate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.