Nu-i nicio noutate ca-nvatamantul superior romanesc e de-o vreme sport practicat in masa, un fel de Daciada a patalamalelor, unde musteriul este apucat de cravata, apoi trecut repede printr-un pospai de invatatura si la urma impachetat in foaia de diploma dorita
Ca o urmare fireasca, cel mai infloritor negot de dupa Revolutie este cel cu diplome universitare, binecunoscutul imn estudiantin "Gaudeamus igitur!" poposind, sarmanul, in cele mai stirbe guri, din punct de vedere intelectual. Pana mai ieri, studentii constituiau o elita. Azi, tot prostul e la universitate.
Pe nesimtite, invatamantul universitar a capatat o mentalitate de raie, care se ia prin simpla atingere vizuala: daca il vezi pe unul ca pofteste la o facultate oarecare, vrei imediat si tu, ca doar nu esti mai fraier. De aceea universitatile s-au hotarat sa penetreze putin si in mediul rural, fiindca daca satul romanesc n-are asfalt si canalizare, macar intelectuali in prostie sa aiba. Primul pas va fi facut in toamna, cand o universitate va descarca un tir plin cu diplome in comuna argeseana Rucar, dar e de presupus ca alte si alte remorci pline de tractor vor fi descarcate in alte si alte comune, astfel incat fiecare catun sa se poata lauda cu studentii, cu masteranzii si cu doctoranzii sai.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.