Statuile de pe malul Dunarii au fost vandalizate, distruse practic din lipsa unui interes manifestat de autoritati spre a le proteja
In 1981, la Braila s-a organizat o importanta tabara de sculptura, dupa modelul celor organizate si in alte orase din tara, cele mai reusite opere fiind oprite pentru a infrumuseta Faleza Dunarii. Desi au autori cunoscuti in intreaga lume, cele 20 de monumente au fost date uitarii, ajungand, odata cu trecerea timpului, intr-o stare jalnica. Cariate de rugina, scorojite si murdare, folosite ca suport pentru afise sau grafitti, statuile au devenit, sub tirul nepasarii ori mitocaniei, un spectacol aproape grotesc. Majoritatea au fost vandalizate, ba chiar din anumite opere semnate de George Apostu, Alexandru Calinescu-Arghira sau Viurgil Mihaescu au disparut parti insemnate, predate de hoti la centrele de fier vechi. Abia acum, dupa 27 de ani, autoritatile anunta ca se vor ocupa de reabilitarea lor. Sa speram ca asa va fi.


Despre autor:

Atac

Sursa: Atac


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.