O ruda a lui Hitler s-a convertit la iudaism si locuieste in Tara Sfantau Fiul unui agent Waffen SS a devenit rabin al Fortelor Aeriene din Israel

Povestea a inceput acum doi ani, cand intr-o obscura revista americana s-a publicat un articol conform caruia un descendent al lui Adolf Hitler s-a convertit la iudaism si, mai mult decat atat, s-a mutat in Israel. De altfel, de mai multa vreme, in cercurile evreiesti, circula zvonuri conform carora o serie de oameni, "penitenti" - copii ai nazistilor care au trecut la iudaism - incearca "sa spele astfel pacatele tatilor lor".

Reporterul britanic care a dorit sa verifice aceasta informatie a descoperit ca ea este adevarata, barbatul traind intr-adevar ca un evreu ortodox. Necunoscut pentru restul lumii, povestea acestuia a fost prezentata intr-un tabloid israelian. Apoi a disparut din nou din luminile rampei.
Intai, ziaristul s-a intalnit cu un alt "convertit", Aharon Shear-Yashuv, fiul unui nazist care acum este rabin al fortelor armate israeliene. A acceptat sa-si povesteasca viata, recunoscand deschis: "tatal meu a fost in regimentul Waffen-SS".

Aharon Shear-Yashuv s-a nascut, dupa cum el insusi a explicat, in Ruhr Valley in anul 1940. In timpul razboiului, tatal sau a facut parte din trupele de elita ale lui Hitler. Intrebat ce atributii a avut acesta in SS, Aharon a explicat ca nu stie si ca nu a primit raspunsuri nici cand a crescut.
In ceea ce priveste convertirea sa, a explicat ca aceasta ar fi avut loc chiar daca Holocaustul nu ar fi avut loc si ca "desi mi-a fost tata, ideologic nu avem nici o conexiune. Am fost atat de sigur in convingerile mele, incat celelalte amanunte nu au mai avut nici o importanta".

Aharon Shear-Yashuv

Acesta a mai povestit ca in momentul in care tatal sau a aflat ca va studia iudaismul in America a fost "socat si furios. Pentru el a fost sfarsitul lumii: <<Fiul meu paraseste Germania pentru a studia la un seminar rabinic>>. Mi-a spus ca sunt nebun si a declarat ca nu-i mai sunt fiu". Cand Shear-Yashuv s-a mutat in Israel, parintii au pretins ca nu s-a intamplat nimic; au spus chiar vecinilor ca fiul lor e inca in America. Dupa cativa ani, sora sa a incercat sa aranjeze o intalnire intre fratele sau si parinti, in gara din Dusseldorf. Shear-Yashuv a sosit cu un prieten evreu la intalnire, iar cand tatal sau l-a vazut pe necunoscut, a refuzat sa mai coboare din tren.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.