Ion si Lavinia au plecat in Spania in 2004 cu speranta ca vor avea o viata mai buna.Se saturasera de saracia din tara si credeau ca, in strainatate, vor castiga multi bani prin munca cinstita si vor trai fericiti alaturi de fetita lor

Potrivit cotidianului El Pais, romanii au locuit intr-o tabara de imigranti in Valencia, iar dupa ce au fost evacuati au ajuns sa traiasca intr-o fosta fabrica de vopsea. Copii crescuti la tara, Ion si Lavinia s-au casatorit cand erau adolescenti, au facut un copil si, pentru ca nu isi mai permiteau sa traiasca de pe o zi pe alta, au plecat in Spania. Dar visele li s-au naruit repede, dupa ce nu au reusit sa-si gaseasca locuri de munca si au fost evacuati din tabara de imigranti in care locuiau. Sa se intoarca in Romania? Nu. Ei continua sa spere intr-o minune. Intre timp, traiesc impreuna cu fetioea lor Jessica, in doua camere ale unei foste fabrici de vopsele.

Peretii incaperilor sunt murdari, peste tot miroase a gunoi si a fecale, nu au apa potabila si nici electricitate. Si-au amenajat totusi o odaie, in care au pus un pat pentru ei, unul pentru fetita si, pentru a crea iluzia unei case de oameni,au asezat in mijlocul camerei si un covor. Potrivit cotidianului spaniol, in alte cateva cladiri ale fabricii mai locuiesc in situatii similare aloei romani, care spera la o viata mai buna, in timp ce traiesc in conditii inumane.

Fostul primar al Romei, jefuit

Casa de vacanta a fostului premier al Romei, Walter Veltroni, a fost jefuita zilele trecute, chiar in timp ce sotia si fiica acestuia dormeau inauntru. Cotidianul italian Corriere dellan Sera citeaza surse din politie care sustin ca hotii sunt cetateni est-europeni, cel mai probabil romani. Hotii au furat un computer, un i-pod si o camera video de 600 de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.