Politia americana a arestat un adolescent banuit de complot impotriva presedintelui

Un american de doar 18 ani e banuit ca planuia un atac asupra lui George W. Bush. Tanarul a fost arestat pe cand incerca sa fure o masina, iar anchetatorii au descoperit, in locuinta sa, un adevarat arsenal: arme automate, gloante si materiale folosite la construirea bombelor. De asemenea, politistii au gasit in camera baiatului o harta amanuntita a resedintei prezidentiale de la Camp David.

Adolescentul, pe nume Collin McKenzie-Gude, are 18 ani si locuieste intr-o suburbie a Washingtonului.
El a incercat sa fure masina unui batran, cand a fost capturat de politie. Agentii i-au perchezitionat casa, unde au gasit un adevarat arsenal de lupta: pusti de mai multe feluri, gloante care strapung blindajul, substante explozibile si chimice ce pot intra in componenta unei bombe artizanale.

In plus, anchetatorii au descoperit o harta a resedintei prezidentiale de la Camp David si un traseu al coloanei oficiale cu care se deplaseaza George Bush. Adolescentul mai detinea cateva documente, foarte alarmante pentru autoritati: o legitimatie falsa de agent CIA, un act de identitate contrafacut, care il prezenta drept contractor federal, si un studiu in care se explica, in detaliu, cum poti ucide pe cineva de la 200 de metri distanta.

Toate acestea i-au pus pe jar pe oficialii din Washington, care se tem de un eventual complot impotriva lui Bush. FBI, CIA si Servciile Secrete Americane colaboreaza la aceasta ancheta, pentru a elimina orice risc. Magistratii l-au acuzat pe McKenzie-Gude de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si au stabilit o cautiune de 750.000 de dolari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.