Tehnologia de protectie la copiere folosita de discurile Blu-ray a fost invinsa de acelasi hacker care a spart tehnologia DRM (Digital Rights Management) ce proteja discurile HD DVD in cursul lunii trecute.

Discurile Blu-ray au capacitatea de 25/ 50 GB (single/dual layer) iar discurile HD DVD au o capacitate de 15/30 GB, fiind considerate succesoarele actualelor discuri DVD.

Programatorul cunoscut ca "muslix64" a folosit in linii mari acelasi atac text in ambele cazuri. Prin citirea unei chei prezente in memorie in timpul rularii unui disc HD DVD, acesta a decriptat filmul si l-a convertit in MPEG 2.

Dat fiind ca muslix64 nu avea acces la echipamente hardware Blu-ray, operatia a fost realizata folosind un fisier furnizat de un alt hacker "Janvitos", prin intermediul site-ului Doom9 si testata pe o copie a filmului Lord of War. Astfel, muslix64 nu a avut nevoie de acces la un player Blu-ray pentru a elimina protectia DRM.

Atat HD DVD cat si Blu-ray folosesc HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) pentru autentificare in vederea rularii si implementari similare ale AACS (Advanced Access Content System) pentru criptarea continutului.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.