Din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au ghidat dupa regulile feng shui pentru a-si imbunatati stilul de viata.

Este important sa atragem fortele naturii de partea noastra pentru a crea o atmosfera pozitiva care ne va ajuta sa ne atingem potentialul maxim si vom incepe cu dormitorul, cea mai importanta camera din casa pentru ca aici va incarcati cu energie in timpul somnului.

In cartea „Totul despre Feng Shui”, Simon Brown ne sfatuieste sa alegem pentru dormitor covoare sau carpete din materiale moi sau o podea din lemn de esenta moale si sa punem la ferestre perdele si nu jaluzele.


Sursa foto: shutterstock

  • Renuntati la oglinzi sau la orice obiect reflectorizant pentru ca agita energia din dormitor si va tulbura somnul.

Daca totusi aveti o oglinda in camera in care dormiti, aveti grija ca acestea sa nu fie pozitionata in fata patului sau in fata usii de la intrare si acoperiti-o in timp ce dormiti.

De asemenea, se spune ca oglinzile pozitionate in fata patului conjugal sunt ca o invitate a unei terte persoane in cuplu sau a certurilor foarte mari intre parteneri.

Televizorul are acelasi efect ca si oglinda, dar daca totusi va este greu sa va despartiti de el atunci acoperiti-l cu o panza in timpul noptii.

Totodata, sistemele electronice sau echipamentele de gimnastica nu isi au locul intr-un dormitor feng shui pentru ca te pot distrage de la odihna, dar daca insistati sa le aveti in camera atunci asezati langa acestea o planta pentru a absorbi energia electrica.


Sursa foto: sxc.hu

  • Patul este cea mai importanta piesa de mobilier din dormitor

Incercati sa aranjati patul in asa fel incat sa puteti vedea usa si fereastra dormitorului, pentru ca puteti vedea cine intra si cine iese din camera si va da un sentiment de siguranta, insa evitati cu orice pret sa dormiti cu picioarele catre usa pentru ca aceasta pozitie este considerata "letala”, deoarece in culturala traditionala chineza (dar si cea romaneasca) decedatii sunt scosi din casa cu picioarele inainte.
Citeste si:
Amenajarea băii în stil feng shui: 5 reguli de aur
Amenajarea băii în stil feng...

Daca nu aveti de ales si patul nu poate fi mutat, atunci optati pentru un pat prevazut cu o placa pentru picioare sau amplasati in fata patului o piesa de mobilier.

Alegeti o saltea pentru pat din materiale naturale si evitati-le pe cele din materiale sintetice, pentru ca degaja o energie statica si va tulbura somnul, sau cele cu arcuri din metal, deoarece influenteaza campul magnetic.

Asternuturile patului trebuie sa fie confectionate din bumbac sau in pentru un Chi armonios
. De asemenea, aceste materiale permit pielii sa respire, ceea ce este foarte important pentru ca oamenii elimina chiar si un litru de fluide pe noapte in timp ce dorm.

De asemenea, evitati paturile electrice deoarece va expun campului electromagnetic.


Sursa foto: sxc.hu

  • Imaginile si simbolurile dintr-o camera va influenteaza starea de spirit deoarece genereaza anumite ganduri si sentimente.

Astfel, aveti grija ca imaginile si obiecte cu care va decorati dormitorul sa reprezinte obiectvele pe care vreti sa le atingeti in viata si evitati obiectele de arta care inspira tristete, frica, conflict etc.
Citeste si:
Achiziția și amenajarea unei locuințe la mare. Idei practice
Achiziția și amenajarea unei...

Nu puneti acvarii in dormitor sau imagini ce sugereaza apa pentru ca acest element atrage sters emotional si cauzeaza pierderi finanicare.

In domitor domina aspectul Yin si de aceea trebuie sa luati in considerare si lumina din camera care genereaza mai multa energie yang si este asociata cu energia focului.

Astfel, lumina nu trebuie sa fie puternica, ci una difuza, care sa contureze o atmosfera calda, relaxanta.

Veiozele cu abajur din hartie sau panza "indulcesc” lumina si creeaza o atmosfera yin. De asemenea, becurile incandescente emit o lumina usor portocalie, care creeaza o atmosfera calda si intima.

  • Din punct de vedere cromatic, se recomanda sa evitati culorile tari de tip Yang (culori puternice precum galben, rosu sau portocaliu) si sa optati pentru culorile neutre, precum crem, culoarea piersicii sau a untului, verde sau albastru pal.

Dupa ce ai amenjat dormitorul, nu uita ca trebuie sa-l mentii curat si ordonat pentru a permite energiei Chi sa circule liber si usor in camera.
Citeste si:
Primii pași spre amenajarea dormitorului de vis
Primii pași spre amenajarea...

Asadar, elibereaza spatiul de sub pat, in caz ca obisnuiesti sa tii o multime de lucruri acolo si fa ordine in sifonier. Renunta la toate obiectele inutile si fa loc celor importante pentru ca obiectele aglomerate influenteaza in mod negativ fluxul de Chi, transformandu-l in energie stagnanta sau haotica.

De asemenea, indeparteaza din dormitor orice obiect ce tine de serviciu: calculator, laptop, birou, dosare etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.