Feng Shui este un stil de amenajare care îți va completa baia cu un echilibru estetic și spiritual desăvârșit, prin alegerea și îmbinarea atentă a culorilor, a finisajelor, a pieselor de mobilier și a decorațiunilor. Dacă acest stil ți se pare interesant și ai vrea să amenajezi baia conform tiparelor feng shui, iată 5 reguli de aur care te vor ajuta în acest sens.

Stabilește armonia Feng Shui și elementele esențiale

În feng shui, cele 5 elemente terestre esențiale (apă, aer, foc, lemn, pământ, metal) sunt asociate cu forme și nuanțe, așa că alegerea tuturor articolelor necesare și stabilirea accentelor în baie poate fi o adevărată provocare. Poți începe amenajarea cu niște calorifere de baie (prosop) care se încadrează chiar și într-o baie mică și îngustă.

Caloriferele de baie cu suport pentru prosop au numeroase beneficii - te ajută să ai la îndemână țesăturile de care ai nevoie pe parcursul procesului de igienă, dar totodată usucă țesăturile după utilizare, astfel încât nu mai trebuie să apelezi la un uscător de rufe.

Feng shui te îndeamnă să nu renunți la articolele necesare unei băi și să ții cont de harta Bagua pentru a realiza selecțiile potrivite. Aceasta este o schemă în formă de octagon pe care poți poziționa elementele din baie în funcție de anumite criterii cum ar fi cariera (care se regăsește de obicei pe ușa), căsătoria, bogăția și celebritatea.

Asigură un sistem de iluminat corespunzător

Conform regulilor feng shui, întunericul nu trebuie să se regăsească în baie, deoarece nu favorizează circulația energiilor benefice în locuință. Așadar, folosește din plin avantajul de a deține ferestre mari ce asigură lumină naturală în abundență, iar în caz contrar, utilizează corpuri de iluminat (benzi LED, aplice, lămpi cu forme geometrice sau picior alungit etc.).

Nu uita și de oglindă, care poate distribui lumina în încăpere și ajută la mărirea vizuală a spațiului, dar care nu trebuie să reflecte toaleta prin modul de amplasare.

Îmbină materiale și culori naturale

O baie în stil feng shui venerează natura astfel că, printre materialele pieselor de mobilier, a finisajelor, decorațiunilor și a țesăturilor, se încurajează utilizarea de elemente inspirate din natură. Poți merge pe alegeri precum lemn clasic sau bambus, piatră sau metal.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

Desigur, culorile alese ar trebui să fie de asemenea inspirate de natură. Așa că poți face combinații inedite că de exemplu, asocieri de galben, roșu și verde.

Alege obiecte decorative cheie

Obiectele decorative te vor ajuta să subliniezi caracteristicile stilului feng shui, dar totodată îți vor oferi și armonie de la primul impact vizual. Poți opta pentru plante naturale sau artificiale, la fel cum poți alege o serie de suporturi murale pentru lumânări pe care le poți dispune pe masa de toaletă. Poți găsi cu ușurință numeroase decorațiuni pe care să le îmbini în mod eficient atât din punct de vedere structural, cât și estetic, conform regulilor feng shui, pentru că acestea sunt în prezent foarte căutate.

Asigură funcționalitatea instalațiilor și a sanitarelor

Instalațiile și obiectele sanitare defecte nu trebuie menținute în baie, iar dacă vorbim de o serie de defecțiuni mici ce ar putea fi reparate, trebuie să acționezi imediat. Instalațiile și obiectele sanitare defecte sunt asociate cu scurgerea energiilor pozitive și a bunăstării, așa că aceste aspecte trebuie evitate chiar din faza de proiectare a băii.

Citeste si:
Un nou design și tehnologii inovatoare în timpul dușului
Un nou design și tehnologii...

Asigură-te, așadar, că dispui de acces la toate utilitățile și elementele de uz, fără a omite gradul de uzură. În plus, descoperirea și înlocuirea obiectelor sanitare defecte în timp util te va feri și de o serie de incidente neplăcute, cum ar fi spre exemplu inundațiile provenite de la cedarea țevilor.

Ca să creezi o armonie feng shui în baie, conservă apa (repară scurgerile, fă dușuri scurte), pune capacul la toaletă de fiecare dată când o folosești, închide ușa de la baie, așează oglinda pe ușa din baie, integrează plante verzi în decor și crează un spațiu curat, cât mai ordonat. De asemenea, ține cont de regulile enumerate mai sus și vei putea să-ți aliniezi energiile pozitive cu renumitul stil de amenajare feng shui.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.