Ai visat dintotdeauna să ai o locuință pe litoral, de care să te bucuri de fiecare dată când ai chef să vezi marea. Ai început deja să cauți oferte și să visezi cum îți vei petrece zilele de concediu în casa mult visată. Îți dorești ceva micuț, la un buget decent, un spațiu pe care să-l amenajezi după bunul plac sau o casă mare pentru toată familia. Oricum ar fi, ai vrea să îl poți numi „acasă”.

Dacă nu ai idee despre ce ți-ar plăcea să achiziționezi sau cum ai vrea să arate, ți-am pregătit aici câteva idei care să te ajute în găsirea și amenajarea locuinței potrivite.

Tipul locuinței și zona în care vrei să ai casa

Ai început să te uiți după locuințe în care ți-ar plăcea să vii să stai cu prietenii, cu familia ta sau de ce nu, chiar singur. Fie că te uiți după case încăpătoare sau cauți doar garsoniere de vanzare in Constanta, important este să știi în ce zonă ți-ar plăcea să fie. Mai aproape de centru sau mai aproape de mare, să ai magazine în jur sau acces ușor la mijloacele de transport, în cazul în care vrei să faci o plimbare într-o stațiune vecină.

Dacă alegi o casă mai mare, ia în considerare și bugetul de care ai avea nevoie la decorarea inițială, dar și la întreținerea ulterioară. O garsonieră într-o zonă centrală, lângă mare, ar fi mai ușor de amenajat, dar și de întreținut.

Primii pași în amenajare

După ce intri în posesia locuinței, poți începe să te gândești la decorare. Dar, întâi de toate, în funcție de forma locuinței, ai grijă la câteva detalii tehnice. Stabilește unde îți pui prizele și întrerupătoarele. Să fie la îndemână, să poți avea acces ușor la fiecare dintre ele. Ia în considerare unde îți vei pune televizorul, dimensiunea pe care ți-o dorești, culoarea ramelor. În zilele noastre îți poți cumpăra televizor cu ramă subțire sau poți opta pentru unul foarte mare, ca să te simți ca la cinematograf.

Un alt aspect esențial este instalația termică a locuinței. Verific-o bine, cu un specialist. Uită-te atent și la ferestre, la ușile casei, la pardoseală. Poate vrei să ți le schimbi sau poate pot fi păstrate. Ar trebui să discuți aceste aspecte, înainte de renovare, cu meșterii care urmează să se ocupe de amenajarea casei.

Citeste si:
Călătorie spre aventură: Obțineți permisul pentru barcă și...
Călătorie spre aventură:...

Decorarea camerei

Înainte să te gândești la partea frumoasă, nu uita să iei în calcul și aici dimensiunile exacte ale spațiului și să te gândești unde îți așezi șifonierul, canapeaua, biblioteca.

Culoarea pereților este și ea foarte relevantă. Pentru ca spațiul să pară mai mare și să ai mereu senzația de lumină și curățenie, alege albul. În plus, vei găsi mereu să cumperi lavabilă albă. Dacă vrei și puțină culoare, poți să o aduci în cameră cu ajutorul decorațiunilor sau a tablourilor. Ia-ți o canapea confortabilă și extensibilă, într-o culoare neutră, pe care poți pune pături și perne colorate.

Covorul este necesar să se asorteze cu stilul pe care îl alegi, dar și cu parchetul. Poți opta pentru un covor țesut manual sau pentru unul clasic, din materiale sintetice. Îți poți lua unul mare, pentru toată camera, sau mai multe și mici. Măsuța de cafea este, de asemenea, un obiect esențial în decor. Alege-o în funcție de stilul camerei și asigură-te că o poți curăța ușor.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Amenajarea băii

Ideal în baie ar fi să îți pui un duș, gresie albă, o chiuvetă dreptunghiulară cu sertare dedesubt și să alegi o oglindă mare și rotundă pe care să o fixezi deasupra chiuvetei, ca să creeze senzația de spațiu mai mare.

Indiferent de cum alegi să îți decorezi noua locuință, important este să te simți acasă ori de câte ori deschizi ușa.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Iunie 2023 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.