Editura care publica revista Reader's Digest in Statele Unite a anuntat ca se va plasa sub protectia legii americane a falimentului. Masura nu pare insa sa priveasca activitatile grupului din alte tari, printre care Romania.
Editura Reader's Digest Association a explicat ca acordul de restructurare prevede ca o "parte importanta" din datoriile sale, care se ridica la 1,6 miliarde de dolari, sa fie convertite in actiuni.

In cadrul acestui acord, Reader's Digest a anuntat ca se plaseaza sub protectia legii americane a falimentului, care permite unei societati sa se restructureze, protejandu-se de cererile creditorilor sai. Demersul nu priveste insa decat activitatile Reader's Digest in Statele Unite, si nu din strainatate, precizeaza AFP, potrivit NewsIn.

"Restructurarea datoriei ne va permite sa dispunem de flexibilitate financiara, pentru a ne putea continua cresterea si initiativele de schimbare", a declarat presedintele Reader's Digest, Mary Berner.

Reader's Digest fusese cumparata de holdingul Ripplewood in martie 2007. Societatea publica din 1922 in total 94 de reviste, dintre care 50 de editii in strainatate ale principalului sau titlu, Reader's Digest, in 21 de limbi.

La sfarsitul lunii ianuarie, grupul anuntase concedierea a 8% dintre angajati ca masura de prevenire a efectelor negative ale crizei financiare. Potrivit cifrelor de atunci de pe site-ul oficial al editurii, numarul total al salariatilor de la Reader's Digest era de 6.000. [Reader’s Digest renunta la 280 de angajati]

In Romania, Reader's Digest s-a lansat in primavara anului 2004, cand a fost infiintata editura din Bucuresti, potrivit site-ului Reader's Digest Romania. In octombrie 2005, a fost lansata editia in limba romana a revistei Reader's Digest. Ulterior au fost tiparite si alte titluri, printre care "Mari enigme ale trecutului", "Misterele Terrei" sau "Sanatate cu tratamente naturiste". "Descoperiti Minunile Lumii", titlul cu care Reader's Digest s-a lansat in Romania, s-a vandut in peste 350.000 de exemplare, o cifra record pentru piata romaneasca, potrivit aceluiasi site. Editia Romaneasca a revistei Reader's Digest are un tiraj mediu de peste 100.000 de exemplare, ultima cifra auditata fiind de 113.000 exemplare pe editie, conform Biroului Roman de Audit al Tirajului (BRAT).



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.