Reader’s Digest va concedia 280 de angajati, adica 8% din forta de munca contractata in prezent la nivel mondial. Masura este luata de companie ca parte a unui plan global anti-recesiune, informeaza Reuters.

Compania Reader’s Digest, care publica revista omonima in peste 50 de editii, impreuna cu multe alte publicatii a hotarat concedierea a 280 din cei 3.500 de angajati. Masura va fi secondata si de trimiterea unei parti din angajati in concediu fara plata si face parte dintr-un plan global anti-recesiune, conform unui comunicat al companei.

Si contributiile la sistemul american de de pensii (401(k) ) vor fi sistate, ca parte a aceluiasi plan global anti-recesiune, declara ieri (n.r. 28 ianuarie 2008) managerul general al companiei, Mary Bemer.

Masurile luate de Reader’s Digest sunt similare cu cele adoptate de majoritatea publisherilor din Statele Unite, care din pricina crizei financiare mondiale se infrunta cu scaderea veniturilor din publicitate.

Reader’s Digest are sediul la New York si a publicat prima editie a revistei omonime in 1922. In prezent, revista apare in 21 de limbi si este vanduta in peste 80 de tari.

Pe piata din Romania, compania este prezenta din 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.