Internetul din China a luat foc dupa ce miliardarul Wang Gongquan, co-fondator al CDH Investment, a anuntat online ca planuieste sa fuga cu amanta sa, Wang Qin, fondatorul Jiangsu Zhongfu Science and Technology Industrial Group Co.

Luni seara, pe Sina Weibo, un site de microblogging foarte popular si similar cu Twitter (care este interzis in aceasta tara), miliardarul scria: "Prieteni, rude si colegi, renunt la tot si fug cu Wang Qin. Va multumesc pentru dragostea si suportul oferite pe parcursul anilor. Va doresc tuturor fericire! Nu ma pot ridica la asteptarile si increderea tuturor si de asemenea, nici nu pot explica. Imi pare rau pentru ca am plecat fara sa spun la revedere. Va cer scuze."

De cand a fost postat anuntul, presa si comunitatea online chineza, cea mai mare din lume, comenteaza in continuu intamplarea, scrie blogul de Business al CNN.

Marti, Wang a postat un alt anunt pe Sina Weibo prin care spunea ca familia si prietenii sau sunt ingrijorati ca el "ar fi fost sechestrat de guvern" pentru discursurile tinute in trecut pe teme sensibile si pentru faptulc a l-a aparat pe Xu Zhuyong, profesor la Universitatea din Beijing si activist pentru drepturile omului care a fost arestat in 2009 fiind acuzat de evaziune fiscala.

"Multi membri ai familiei mele si multi prieteni sunt ingrijorati pentru mine si cred ca am fost fortat sa dispar pentru ca fac comentarii cu privire la teme sensibile si particip la activitati care militeaza pentru drepturi egale in ceea ce priveste educatia, lucru inceput de Xy Zhiyong", a scris Wang.

"In plus, sunt prea multe intalniri, angajamente si promisiuni pe care nu le mai pot indeplini. Nu pot deschide telefonul, imi pare rau, pot sa va informez despre plecarea mea doar prin Weibos si doar asa pot clarifica confuzia tuturor. Nu-mi pasa daca pamenii profita de mine pentru a ma ruina si a-mi strica reputatia", a adaugat miliardarul pe site-ul de microblogging.


The Wall Street Journal a anuntat ca CDH, al carui departament de risc, CDH Venture, este clasat de Forbes pe locul al 5 in topul companiilor care tranzactioneaza riscul in China, a trimis o scrisoare prin care spunea ca Wang "si-a luat o scurta vacanta si ca intreaga companie functioneaza normal."
Citeste si:
Sean Penn le-a spus miliardarilor să cumpere escadrile de avioane...
Sean Penn le-a spus...

Citeste si: China, inflexibila si izolata, dar tot mai puternica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.