Persoanelor juridice li se aplica o cota de impozitare stabilita prin hotararea Consiliului Local, ce poate fi cuprinsa intre 0,25% si 1,5% din valoarea de inventar pentru cladirile aflate in patrimoniu, pentru care persoanele juridice au efectuat cel putin o reevaluare in ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinta.

Companiilor care nu au efectuat nici o reevaluare a cladirilor in ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referinta li se aplica o cota de impozitare intre 5% si 10%.

“Scaderile de preturi inregistrate in ultimul timp la tranzactionarea imobilelor influenteaza valoarea curenta de piata pe care o constata raportul de evaluare imobiliara. Companiile pot profita acum pentru a solicita reevaluarea cladirilor din patrimoniu, care le-ar ajuta sa plateasca o suma mai scazuta ca impozit pe cladiri. In urma reevaluarii, impozitul pe cladiri se calculeaza pe baza cotei minimale si la valoarea actuala de piata, care a atins cea mai mica cota din ultimii doi ani”, explica reprezentantii MediaCity.

Diferenta care se poate economisi fata de anii precedenti depinde de momentul in care au fost cumparate imobilele si de cat de repede compania solicita reevaluarea acestora, chiar fara sa astepte trecerea celor trei ani fiscali.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.