In seria de decizii destinate restructurarii unui MySpace afectat serios de probleme de adaptare si de concurenta, Tom Anderson renunta la implicarea sa in dezvoltarea platformei.
Dupa ce saptamana trecuta directorul executiv al MySpace, Owen de Natta, a declarat ca va renunta la 30% din cei 1000 de angajati americani ai companiei detinute de concernul News Corp, recent anuntand si masuri drastice la nivel international, cele 15 birouri ale companiei ramanand cu 150 de angajati dintr-un total de 450, urmeaza si restructurari la nivel de top-management.

Astfel, primul prieten pe care-l are orice membru MySpace si totodata fondatorul retelei, Tom Anderson, va primi in urmatorii doi ani suma de un milion de dolari, pentru rolul de ambasador al MySpace, el nemaiavand si putere de decizie executiva, conform unui contract pe care-l mentioneaza cei de la BusinessInsider, si nemaitrebuind sa se prezinte la birou.

MySpace a pierdut pozitia de lider in clasamentul celor mai populare si populate retele sociale in decembrie anul trecut, cand Facebook a depasit cifra de 59 de milioane de vizitatori unici. In decursul unui singur an, dupa cum arata statisticile Compete de mai jos, MySpace a avut o scadere constanta, de 5%, fata de plusul de 253% de vizitatori pe care l-a primit Facebook in aceeasi perioada. Chiar daca se afla incomparabil mai jos, in decursul unui an pana si Hi5, demult cazuta in dizgratie, a urcat cu 42%. Pana si timpul petrecut socializand online pe MySpace a scazut, in ultimul an, de la o medie de 20 de minute/vizita la jumatate.


Fost chief operating officer al Facebook, Owen Van Natta a fost recrutat de MySpace in luna aprilie, inlocuindu-l pe cofondatorul Chris DeWolfe in incercarea companiei de se mentine printre jucatorii importanti ai segmentului de social-networking.

Reducerea costurilor i-ar putea ajuta pe cei de la MySpace mai degraba sa supravietuiasca o vreme decat sa recastige pozitia de lider. Obtuzitatea la inovatie a retelei nu ii da, insa, sanse reale intr-un mediu dinamic la ale carui cerinte un competitor ca Facebook se descurca de minune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.