Companiile care au contracte directe de achizitie a electricitatii de la Hidroelectrica au acceptat cresterea preturilor si reducerea cu 10-20% a cantitatilor, precum si diminuarea duratei acordurilor, au declarat surse implicate in negocieri.

Hidroelectrica a initiat, la 1 decembrie, negocieri cu toti beneficiarii de acorduri directe de achizitie a electricitatii in vederea majorarii preturilor de vanzare, a reducerii cantitatilor de electricitate si a duratei contractelor.

  • "O parte dintre companii au acceptat cresterea preturilor electricitatii pe care o cumpara de la Hidroelectrica, o parte au fost de acord cu cresterea preturilor si reducerea cantitatilor. Unii au acceptat o crestere foarte mica a tarifelor", au afirmat sursele, citate de MEDIAFAX.

Potrivit acestora, in cazul unor contracte preturile de vanzare au urcat, dupa negocieri, la 155-164 lei/MWh, fata de o medie de 130 lei/MWh, iar cantitatile au coborat cu procente cuprinse intre 10% si 20%.

Renegocierea cu “baietii destepti” din energie a esuat

Renegocierea acestor contracte si anularea, in limitele legii, a acordurilor care nu pot fi renegociate, au fost cerute autoritatilor romane de catre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Termenul stabilit de FMI a fost 15 februarie, dar pana la acea data autoritatile nu au finalizat discutiile. Drept urmare, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Hidroeletrica, a transmis Ministerului Justitiei documentele pentru analiza in vederea anularii contractelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.