Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat joi ca variantele pe care le analizeaza Guvernul pentru cresterea veniturilor la buget s-au restrans la una sau doua, fara a da alte detalii, si ca o decizie finala urmeaza a fi luata vineri.

"Variantele pe care le discutam s-au restrans, maine probabil vom avea decizia finala. Ramane sa discutam si cu primul ministru si in Guvern (...) Mai avem una sau doua (variante - n.r.). Acum suntem la... cred ca expresia preferata a guvernatorului este fine tunning. Deci suntem in zona de fine tunning. Ramane sa vedem care este cea mai buna modalitate de a iesi din situatia extrem de dificila in care ne aflam, fara sa afectam speranta de crestere economica”, a spus Vladescu.

Acest lucru inseamna ca guvernantii nu au foarte multe solutii pentru a scapa economia Romaniei din impasul in care se afla. [Leul, din nou in picaj]

"Guvernul are trei solutii: sa reduca cheltuielile, sa mareasca veniturile sau si una, si alta", declara miercuri Theodor Stolojan intr-un interviu acordat Realitatea.net. Astfel, devine tot mai clar, ca Romania are nevoie de niste specialisti extrem de abili pentru a "vindeca" reglajele fine (n.r. fine tunning) ale economiei, conform NewsIn.

Exista patru scenari de crestere a taxelor

Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a declarat miercuri, la finalul sedintei Executivului, ca ar exista patru variante de discutii cu FMI pe tema cresterii taxelor, fara a da detalii.

”Discutati dumneavoastra despre majorarea taxelor, sunt convins ca sunt astfel de discutii probabil si la Ministerul de Finante. Sunt patru variante de discutii, dupa cate imi dau seama, dar altceva nimic”, s-a adresat Blaga ziaristilor, raspunzand unei intrebari.

In discutiile purtate miercuri de presedintele Basescu si membrii Cabinetului Boc la Palatul Cotroceni pe marginea solutiilor economice s-a ajuns la concluzia ca o crestere a cotei unice si a TVA nu poate fi evitata, potrivit unor surse oficiale. [Inevitabil: Guvernul va majora TVA-ul la 24%]

Primul-ministrul Emil Boc, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu si alti membri ai Executivului au discutat miercuri cu presedintele Traian Basescu pe marginea solutiilor pentru echilibrarea bugetului in conditiile in care incasarile statului sunt mai mici, ca urmare a revizuirii prognozei de crestere economica pentru Romania de la 0,8% la zero. [CE: Dezechilibrele externe si fiscale din Romania vor continua]

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Potrivit unor surse oficiale, din discutii s-ar fi desprins ideea ca nu poate fi evitata cresterea cotei unice si a TVA-ului, cifrele maximale in acest sens fiind 20% pentru cota unica si 24% pentru TVA. Guvernul va negocia insa in continuare cu reprezentantii FMI valorile pana la care se vor majora cota unica si TVA-ul, misiunea FMI prelungindu-si sederea la Bucuresti pana duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.