Situatia in care se afla astazi Romania este una de restriste, partial cauzata si de faptul ca salariile si pensiile nu au fost inghetate inca din 2009. Astfel, Guvernul va trebui sa aleaga una sau mai multe modalitati de micsorare a deficitului, chit ca sunt populare sau nu.

Intebat ce ar trebui sa faca Guvernul avand in vedere posibilitatea majorarii TVA, europarlamentarul Theodor Stolojan a raspuns pentru Realitatea.net: "Daca Guvernul ajunge la concluzia ca cifrele FMI sunt bune sau ca cifrele sale sunt bune, sau ale altora, se poate discuta de ceea ce s-a discutat si in 2009. Putem discuta cresterea deficitului ca sa putem mentine cheltuielile aprobate in 2010. Aici discutiile trebuie sa continue. Mai departe discutam cum acoperim deficitul. Pentru ca aici are dreptate FMI cand vine si spune: mai baieti, aveti un deficit, cum il acoperiti? Trebuie asadar sa vedem cat de mare e si daca mai putem mari deficitul. In aceste conditii Guvernul are trei solutii: sa reduca cheltuielile, sa mareasca veniturile sau si una, si alta."

Majorarea TVA la 25%, unica solutie pentru Romania?

Fostul premier, care in prezent este europarlamentar, a sugerat ca o modalitate mai buna de acoperire a deficitului ar fi impozitarea persoanelor fizice care fac tranzactii cu terenuri de mari dimensiuni si a celor ce detin obiecte de lux, precum autoturismele Q7 vizate de Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Inevitabil: Guvernul va majora TVA-ul la 24%

Restul interviului in gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.