Business 1 Iulie 2008 01:11
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a facut, luni, un bilant al activitatii desfasurate de senatori in sesiunea care s-a incheiat, punctand atat reusitele, cat si neajunsurile din aceasta legislatura.

"Vreau sa va spun ca a fost o sesiune extrem de dificila, intrucat am intrat inca din ianuarie in an electoral, interesul multor colegi a scazut in ceea ce priveste activitatea la nivel de Senat, iar de aici greutatea de a avea cvorum de lucru si de a conduce o sedinta. La aceasta se adauga si Summitul NATO care ne-a obligat, nu a fost rau, dar ne-a obligat sa intensificam activitatea in teritoriu, in circumscriptii timp de doua saptamani. Adaugati aici si alegerile locale, care au determinat prezenta multor senatori in mjlocul electoratului", a spus Nicolae Vacaroiu., citat d Rompres.

Acesta a aratat, totodata, ca in aceasta legislatura s-au dezbatut 232 de proiecte de lege, dintre care 108 ordonante, 36 de proiecte de lege si 88 propuneri legislative. "Ma bucur ca am reusit in acelasi timp sa avem decat foarte putine legi care sa treaca prin adoptare tacita. Cu alte cuvinte, comisiile si-au facut datoria, au elaborat avize sau rapoarte, marea majoritate a legilor fiind dezbatute in plen, luandu-se o decizie in cunostinta de cauza. In acelasi timp am reusit sa respectam termenul prevazut in Constitutie in ceea ce priveste procedura de urgenta solicitata mai ales de Guvern si ma refer in mod deosebit la prioritati legislative care erau absolut necesare pentru a ne respecta angajamentele pe care ni le-am luat in negocierile cu UE", a mai aratat Vacaroiu.

Presedintele Senatului s-a aratat multumit si de activitatea de control asupra Guvernului, precizand ca au fost 467 de interpelari si intrebari, care au primit raspuns, cu exceptia a 21 dintre ele. Si la acestea Senatul va cere un raspuns de la Guvern in urmatoarea sesiune parlamentara.

Nicolae Vacaroiu a amintit si de cele doua motiuni simple de la Senat, depuse de PD-L si PSD, si anume 'Anulati taxa de prima inmatriculare' si 'Stop degradarii nivelului de trai, Stop iresponsabilitatii din sectorul energetic', care au fost urmate de actiuni concrete de conformare a Executivului cu pozitia Senatului in aceste domenii. In ceea ce priveste activitatea politica a senatorilor, aceasta s-a materializat intr-un numar de 136 de declaratii politice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.