Diminuarea resurselor clasice si cresterea pretului acestora determina companiile, oamenii de stiinta sau pe cei care doresc sa devina independenti din punct de vedere energetic sa recurga la solutii dintre cele mai neasteptate pentru producerea energiei.
Deseurile animale si vegetale, uleiul ars din restaurante si fast-fooduri, zaharul si chiar cadavrele de animale sunt transformate in energie.
Strategii si improvizatii
Ioan Cosma, un inginer roman stabilit in Canada, ne-a spus ca a reusit cu ajutorul documentatiei disponibile pe internet sa construiasca o instalatie artizanala de producere a 80-100 de litri de biodiesel pe saptamana.
„Din glicerina rezultata, sotia mea a facut de cateva ori sapun sau a dus-o la reciclare. Cu toate astea, nu am folosit niciodata biodiesel pur pentru masina, ci cu un amestec de cel putin 10% de motorina si chiar 50% iarna, cand biodieselul nu porneste bine pe frig”, a mai spus Cosma.
Despre autor:

Sursa: Evenimentul Zilei
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup Reaktor, ”mini MBA” pentru startup-urile la început de drum
Sursa: start-up.ro
-
Studiu: Tot mai multe femei se simt epuizate la job și vor să demisioneze
Sursa: retail.ro
-
Rugăciune la vreme de necazuri și supărări
Sursa: garbo.ro
-
IFC finanțează Banca Transilvania pentru împrumuturi blue
Sursa: futurebanking.ro
-
Tehnologiile Huawei pentru operațiuni mai verzi: mai mulți biți, mai puțini wați
Sursa: green.start-up.ro
-
GALERIE FOTO | Bungalouri de lux, noile spații de cazare deschise de Resortul...
Sursa: wall-street.ro
-
Olivia Steer și Andi Moisescu împlinesc 20 de ani de căsnicie! Ce mesaj i-a...
Sursa: kudika.ro