Nevoie de energie sau isterie generala? Aceasta ar putea fi o intrebare legitima in contextul avalansei de solutii pentru energia alternativa la petrol.

Diminuarea resurselor clasice si cresterea pretului acestora determina companiile, oamenii de stiinta sau pe cei care doresc sa devina independenti din punct de vedere energetic sa recurga la solutii dintre cele mai neasteptate pentru producerea energiei.

Deseurile animale si vegetale, uleiul ars din restaurante si fast-fooduri, zaharul si chiar cadavrele de animale sunt transformate in energie.

Strategii si improvizatii

Ioan Cosma, un inginer roman stabilit in Canada, ne-a spus ca a reusit cu ajutorul documentatiei disponibile pe internet sa construiasca o instalatie artizanala de producere a 80-100 de litri de biodiesel pe saptamana.

„Din glicerina rezultata, sotia mea a facut de cateva ori sapun sau a dus-o la reciclare. Cu toate astea, nu am folosit niciodata biodiesel pur pentru masina, ci cu un amestec de cel putin 10% de motorina si chiar 50% iarna, cand biodieselul nu porneste bine pe frig”, a mai spus Cosma.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.