Angajatii, pensionarii sau disponibilizatii din societatile comerciale, companiile si societatile nationale din sectorul energiei, petrolului, gazelor naturale, resurselor minerale si al industriei de aparare, precum si alti agenti economici din subordinea Ministerului Economiei si Comertului pot cumpara locuinta de serviciu pe care o detin in baza unui contract de inchiriere.

Locuintele pot fi vandute titularilor de contract de inchiriere cu plata integrala a valorii locuintei sau in rate. Locuintele cumparate cu plata in rate in conditiile prezentei ordonante nu pot fi instrainate timp de 10 ani de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, daca in acest interval pretul a fost achitat integral. Locuintelor dobandite astfel nu li se pot schimba structura si destinatia pana la achitarea integrala a pretului, fara autorizarea prealabila a Consiliului de Administratie al societatii.
Termenul-limita de finalizare a operatiunilor de vanzare a locuintelor este de 31 decembrie 2006.

Acest lucru este prevazut de ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru vanzarea de catre societatile comerciale, companiile, societatile nationale din sectorul energiei, petrolului, gazelor naturale, resurselor minerale si al industriei de aparare, precum si de catre alti agenti economici din subordinea Ministerului Economiei si Comertului a locuintelor pe care acestia le au in patrimoniul personalului propriu, titularilor contractelor de inchiriere sau pensionarilor cu ultimul loc de munca la acesti agenti economici.

Ordonanta a trecut de cele doua Camere si, daca nu o va contesta nimeni cu succes la Curtea Constitutionala, in cateva saptamani va merge la promulgare, la Presedintie. Vanzarea acestor locuinte de catre respectivele societati se va face in baza unei aprobari a Adunarii Generale a Actionarilor sau a Consiliului de Administratie din respectivele societati.

Nu au dreptul sa cumpere locuintele de serviciu persoanele a caror activitate in cadrul agentilor economici respectivi a incetat prin demisie sau din motive imputabile lor sau persoanele care au in proprietate in aceeasi localitate ele sau sotul/sotia ori copiii aflati in intretinere o locuinta proprietate personala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.