Omniasig, membra a Vienna Insurance Group, urmeaza sa preia pachetul majoritar de actiuni al altor doua companii controlate de Vienna Insurance in Romania, Unita si Agras, a declarat, Peter Hagen, membru in Consiliul de Administratie al Vienna Insurance.

Miscarea inceputului de an in asigurari "Aceasta miscare face parte din strategia multi-brand pe care Vienna Insurance Group (VIG) o aplica de multi ani de zile. In toate tarile in care grupul desfasoara operatiuni, exista mai multe companii controlate de VIG, iar una dintre acestea detine pachetul majoritar de actiuni la celelalte. Aceasta modalitate de organizare faciliteaza consolidarea sinergiei dintre companii, la nivelul grupului, precum si tinerea evidentei raportarilor financiare", a explicat, pentru NewsIn, Peter Hagen, membru in Consiliul de Administratie al Vienna Insurance Group.

"De exemplu, in Cehia, VIG controleaza direct compania Kooperativa, iar aceasta detine pachetul majoritar de actiuni la cealalta companie din grupul VIG din Cehia, CPP. In Slovacia, exista o companie care se numeste tot Kooperativa, detinuta direct de VIG si care, la randul ei, este actionar majoritar la celelalte companii controlate de VIG acolo, Kontinuita si Komunalna. De asemenea, in Austria, VIG controleaza alte doua companii din grup, Donau si BA/CA Versicherung", a mai spus Peter Hagen.

In prezent, in Romania, Vienna Insurance Group controleaza in mod direct societatile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii. In ceea ce priveste celelalte doua companii din grup, Omniasig Life este controlata, in proportie de 50%, de Omniasig, iar Agras este controlata de Unita, cu o participatie majoritara de 75,7%.

"Planul nostru este ca Omniasig sa ajunga sa detina pachetul majoritar de actiuni la toate celelalte societati din grup, Unita, Agras si Omniasig Life, urmand ca fiecare companie sa isi pastreze identitatea si portofoliul specific de produse si servicii de asigurare, potrivit strategiei noastre multi-brand, de grup deschis de firme. De altfel, Vienna Insurance Group a primit, recent, din partea revistei Finance New Europe, premiul pentru cel mai bun grup de asigurari pe 2006, argumentul principal pentru acordarea acestui premiu fiind tocmai eficienta strategiei noastre multi-brand in Europa Centrala si de Est, factor care ne individualizeaza mult in raport cu concurentii nostri din regiune", a adaugat Hagen.

Actionarii Omniasig SA au decis, intr-o adunare generala din data de 13 octombrie 2006, modificarea siglei companiei, astfel incat aceasta sa sublinieze apartenenta companiei la grupul austriac Vienna Insurance. "Aceasta decizie, de modificare a siglei Omniasig, face parte dintr-o actiune de omogenizare a imaginii companiilor romanesti de asigurari care fac parte din grupul Vienna Insurance", a declarat, atunci, pentru NewsIn, directorul de comunicare al Omniasig, Alina Nastase.

"Noua sigla a Omniasig va contine si logo-ul companiei mama, Vienna Insurance. Urmarim prin asta ca Omniasig, Omniasig Life, Agras si Unita sa prezinte pe piata o imagine cat mai unitara, avand sigle similare, care sa sublinieze apartenenta la grup. Este vorba de o intarire a imaginii si nu despre un proces de rebranding", a mai spus directorul de comunicare de la Omniasig.

Vienna Insurance, fosta Wiener Staedtische, a cumparat, in 2005, 70,7% din actiunile Omniasig de la fondul israelian de investitii TBIH Financial Services Group, detinut de grupul Kardan, contra sumei de 64 milioane euro si a achizitionat, ulterior, participatiile altor actionari ai Omniasig de la acea data: Financiara SA (20,2%), BCR (1,6%), Constantin Toma, director al Omniasig (7,4%) si alti actionari, persoane fizice. TBIH devenise actionar principal al Omniasig in 1999, cand cumparase actiunile Bancorex la societatea de asigurari. La acea data, unul dintre actionarii Omniasig era omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, care si-a vandut, trei ani mai tarziu, participatia, de 15%, catre TBIH. In prezent, Vienna Insurance Group controleaza 97,78% din titlurile Omniasig SA.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.