Cardul de credit CEC, emis sub sigla MasterCard, este cel mai nou produs al Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si are ca principal avantaj dobanda zero la toate tipurile de operatiuni, pana la 31 august 2006. Dupa aceasta data, cardul de credit CEC va avea cea mai buna dobanda din sistem, respectiv 17,5% pe an, ceea ce constituie un avantaj competitiv fata de ceilalti ofertanti de carduri de credit de pe piata.

Conditiile pentru obtinerea unui card de credit CEC sunt: limita de creditare este cuprinsa intre 500 de lei si 50.000 lei, dar nu mai mult de trei venituri nete lunare (salarii, pensii, chirii, rente, dividende, si chiar veniturile lunare ale sotului/sotiei). Contul accesat prin intermediul cardului de credit CEC reprezinta o linie de credit pentru nevoi personale, cu rambursare lunara (minim 2,5% din fondul utilizat) si reinnoire a plafonului dupa fiecare operatiune. in cazul platilor la comercianti, cardul beneficiaza de o perioada de gratie de pana la 59 de zile calendaristice. Detinatorul unui card de credit CEC beneficiaza de o serie de avantaje: posibilitatea de a atasa la cont pana la patru carduri suplimentare, de a schimba codul PIN la ATM-urile CEC sau de a inscrie gratuit cardul in sistemul international 3D Secure, pentru tranzactii securizate pe internet.

De asemenea, in cazul pierderii sau furtului, cardul poate fi inlocuit in maxim trei zile lucratoare de la solicitare. Titularul contului de card primeste rapoarte lunare de activitate, care cuprind tranzactiile efectuate, locurile in care s-au efectuat plati sau retrageri de numerar, taxele si comisioanele retinute de banca, suma minima de plata.

In cazul tranzactiilor comerciale, posesorul cardului poate dispune de intreaga suma aflata in cont. in cazul operatiunilor de eliberare de numerar de la bancomate, suma care poate fi retrasa zilnic este de pana la 3.500 lei pe zi, in limita disponibilului din cont.

"Cardul de credit CEC este extrem de competitiv, fiind actualmente pentru clienti cel mai avantajos card de credit standard. in viitorul apropiat, echipa de carduri de la CEC isi va canaliza eforturile pentru impulsionarea vanzarii de carduri, precum si catre dezvoltarea de servicii suplimentare atasate produselor de card", a declarat, citat de Rompres, Cristian Tudorancea, vicepresedinte CEC.

Cinci luni de carduri emise de CEC

Casa de Economii si Consemnatiuni a inceput activitatea de emitere de carduri in decembrie 2005, dupa ce a implementat in numai sase luni un sistem informatic performant de administrare a operatiunilor pe card. In cele cinci luni de la intrarea pe piata cardurilor, CEC a emis peste 41.000 de carduri si dispune de cea mai extinsa retea informatica din sistemul bancar, cu 1.020 de EPOS-uri instalate la ghiseele bancii, care in urmatoarele doua luni vor ajunge la circa 1.200, si 138 de ATM-uri operationale, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa ajunga la aproximativ 400 de aparate.

Casa de Economii si Consemnatiuni are ca obiectiv principal in acest an cresterea cotei de piata, inclusiv prin mentinerea clientelei actuale, dar si prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, pentru care pregateste permanent noi produse si servicii bancare, in concordanta perfecta cu standardele practicate de celelalte banci din Romania.

CEC se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmand sa fie privatizata. A fost complet reorganizata activitatea bancii atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.