Putinele companii romanesti care si-au extins afacerile in strainatate activeaza in domeniile serviciilor industriale, productia de software, exploatari de resurse minerale si in industria mobilei. Potrivit unui studiu al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), prezentat ieri in deschiderea unei conferinte organizate de FinMedia, in aproape toate tarile din UE si mai ales din afara Uniunii exista reale oportunitati de investitii, insa intreprinzatorii romani intampina foarte multe piedici in a le fructifica.

Oportunitati in tarile foste sovietice

Secretarul general al AOAR, Cristian Parvan, a explicat care ar fi zonele geografice de interes pentru investitiile romanesti in strainatate, enumerand tari precum Moldova, Georgia, Azerbaidjan, Siria, Kazakhstan. Acestea "prezinta un potential de dezvoltare major si exista interese mari in domeniul resurselor energetice, dar noi inca nu dispunem de productia necesara de bunuri de consum competitive". Relatiile politice cu tarile respective "sunt sensibile, inducand riscuri semnificative", insa, per ansamblu, "aceste zone sunt atractive ca eficienta economica - redeventele pentru petrol si gaze in Kazakhstan sunt de 1,5-2 USD/baril titei, in timp ce Rusia percepe 6-7 USD/baril", a afirmat oficialul AOAR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.