Banca Comerciala Romana a majorat, incepand de astazi, cu pana la un punct procentual, dobanzile acordate la depozitele in lei si valuta, potrivit unui comunicat primit la redactie.

Conform reprezentantilor bancii, aceste dobanzi au cele mai ridicate niveluri din momentul actual din sistemul bancar romanesc. La depozitele pe termen termen de o luna pentru persoane fizice dobanda este de sase la suta pe an pentru plata dobanzii la scadenta, iar la depozitele persoanelor juridice cu plata dobanzii la scadenta bonificatia este de cinci la suta pe an.

"BCR continua politica sa de protejare a clientilor, esentiala pentru noi. Avem o mare responsabilitate, ca lider si formator de piata pentru ca suntem si ramanem Banca Cetateanului Roman. Dorim sa atragem cat mai multe resurse de pe piata locala intrucat nu ne este indiferenta evolutia economisirii in Romania. Oferim populatiei si firmelor posibilitatea de a-si fructifica disponibilitatile banesti peste nivelul prognozat al inflatiei", a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

La depunerile pe trei luni pentru persoane fizice dobanda este de 6,25 la suta pe an si la depunerile cu plata lunara a dobanzii bonificatia este de 6,10 la suta pe an.

Depozitele persoanelor juridice cu plata dobanzii la scadenta vor fi bonificate cu 5,25 la suta.

La depozitele in dolari cu scadenta la trei luni dobanda este de 3,25 procente, iar la euro este de trei la suta. Dobanda la depozitele pe un an va fi de patru la suta la dolari si de 3,50 % la euro.

BCR introduce, tot de la 1 martie 2006, pentru persoanele juridice, posibilitatea constituirii de depozite la termen cu plata dobanzii la scadenta, in EUR si USD, pe o perioada de 1 luna sau 9 luni. Dobanda - fixa pe toata durata constituirii depozitului - este pentru termen de 1 luna de 2.50% p.a. pentru EUR si 2.75% p.a. pentru USD, iar in cazul depozitelor la 9 luni - 3.25% p.a. pentru EUR si 3.75% p.a. pentru USD.

"BCR este liderul pietei bancare romanesti pe segmentul depozite le vedere si la termen cu o pondere de circa o treime din resursele atrase de la populatie si agenti economici. Consideram stimularea economisirii drept un obiectiv strategic al bancii si astfel avem posibilitatea de a satisface, in conditii avantajoase, cererea de credite pentru investitii personale sau ale companiilor", a precizat Dan Bunea.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.