Producatorul german de semiconductori Infineon Technologies AG va investi sase milioane euro in pregatirea personalului roman, suma care reprezinte 60% din totalul investitiilor programate pentru primii trei ani de functionare in Romania, a anuntat ieri directorul executiv Wolfgang Ziebart. Infineon a inaugurat ieri centrul de dezvoltare din Bucuresti, o investitie de aproape un milion euro

"Pentru amenajarea cladirii in care este amplasat noul centru de cercetare s-au investit intre 500.000 de euro si un milion de euro", a adaugat Ziebart. Potrivit unor informatii furnizate de companie, fiecare statie de lucru presupune o investitie pentru licenta software cuprinsa intre 10.000 euro si 30.000 euro pe an. Majoritatea angajatilor vor beneficia de programe de training specializat intr-una din bazele companiei din Villach (Austria) si Munchen (Germania).

Durata cursurilor va fi cuprinsa intre trei luni si un an in functie de pregatirea si experienta angajatilor. "In functie de cursurile urmate si de durata acestora, investitia pentru un inginer se poate ridica de la 50.000 euro la 200.000 euro, a explicat directorul Infineon Technologies Romania, Thomas Simonis. Pana in prezent, au fost angajati 68 de ingineri, care se vor ocupa de dezvoltarea semiconductorilor de mare putere cu functii analogice si digitale, care se utilizeaza in aplicatii auto si industriale, precum si de crearea unor microcipuri de securitate pentru carduri inteligente.

"Deschiderea noului centru de cercetari reflecta cererea sporita pentru semiconductorii destinati aplicatiilor din domeniul auto si industrial, aici urmand sa proiectam si elemente de securitate a cipurilor, in special pentru comunicatile mobile si domeniul bancar", a spus Ziebart.

Directorul executiv al Infineon Technologies Austria & Group Senior Vice President, Reinhard Ploss, este de parere ca specialistii romani sunt foarte bine pregatiti si mai constanti in privinta locului de munca, spre deosebire de cei din India sau China. Acestia din urma parasesc locul de munca indata ce au o oferta "cu un dolar mai buna".

Astfel, ca functie si de evolutia economica pana in 2010 vor fi, in total, angati circa 250 de ingineri. Wolfgang Ziebart a mentionat ca alegerea Romaniei ca locatie pentru deschiderea noului centru a avut in vedere mediul de afaceri autohton, care in ultimii ani a cunoscut o ameliorare semnificativa. In plus, a adaugat Ziebart, nivelul de pregatire al absolventilor romani este ridicat si angajatii manifesta disponibilitate in invatarea limbii engleze, comparativ cu alte piete, unde exista reticente in aceasta directie.

"Pe de alta parte, o serie de aspecte legate de regimul vamal si proprietatea intelectuala ar trebui schimbate. Romania pierde numeroase oportunitati de afaceri din cauza formalitatilor greoaie pe care o companie le intampina in relatia cu vama", a aratat directorul executiv al Infineon.

Cu sediul central la Munchen, Infineon Technologies produce semiconductori si sisteme de solutii destinate sectoarelor auto si industrial, pentru aplicatii in domeniul comunicatiilor precum si al produselor de stocare. Compania desfasoara activitati la nivel international, detinand subsidiare in Statele Unite, Europa si regiunea Asia-Pacific. In anul fiscal 2005, incheiat in luna septembrie, compania a consemnat vanzari de 6,76 miliarde euro, numarul angajatilor la nivel mondial fiind de 36.400. Actiunile Infineon sunt incluse in indicele german DAX al Bursei din Frankfurt, fiind listate si la Bursa de Valori din New York.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.