Greii industriei IT s-au intrecut in parteneriate si anunturi rasunatoare. Evident, nu puteau scapa momentul cand toata lumea IT&C era cu ochii atintiti asupra evenimentului. Astfel, Bill Gates a anuntat o intelegere cu MTV pentru vanzarea de muzica dedicata noului sau sistem de operare, Vista. Intel a lansat mult asteptata platforma VIIV, ce combina noi chipuri si software pentru accesarea mai rapida a fisierelor multimedia, iar Google a prezentat un serviciu video prin care va vinde filme de amatori laolalta cu productii ale marilor studiouri.

Howard Stinger, noul sef al Sony, a anuntat ca va crea filme, emisiuni TV si carti electronice special pentru dispozitivele electronice de genul PlayStation3 sau Sony Reader. Unii spun ca Sony se pregateste sa revolutioneze tiparul, la 500 de ani dupa ce a fost inventat de Gutenberg, lansand dispozitivul Reader. Acesta are un display care aduce destul de bine cu fila unei carti si-ti permite sa pastrezi in "buzunar" o biblioteca alcatuita din sute de volume.

Perete de plasma

Cum pretul plasmelor a tot scazut, producatorii se intrec in diagonale. Batalia a ramas insa indecisa pe la 102 inch. Marea problema este ca un ecran de asemenea dimensiuni are nevoie de ceva mai mult timp pentru a porni decat batranele televizoare pe lampi. LG a prezentat cel mai mare televizor cu plasma din lume, avand diagonala de 102 inch. La randul sau, Samsung se lauda cu primul televizor cu plasma de... 102 inch.

Probabil ca dimensiunea expozitiei si aglomeratia i-au impiedicat pe cei de la Samsung sa afle ce este la standul LG. Sau invers.

Oricum, mica disputa a fost transata de Panasonic, care a adus prototipul unei plasme de 103 inch. Cu asa un televizor se potriveste un sistem de sunet deosebit: Oyster Networked, un sistem de boxe pe care le poti lega direct in retea cu computerul.

Fara fir

In caz ca nu prea aveti semnal la subsol sau la vila de la munte, Zen a gasit solutia. Produce un dispozitiv care capteaza semnalul retelei de telefonie mobila, oricat de slab ar fi, si il amplifica in interiorul locuintei. Drept rezultat, semnalul celularelor din casa va creste de la o linie amarata la maximum. Apara-tul va fi scos la vanzare pe la jumatatea anului si va costa in jur de 350 de dolari, fara taxe.
Wireless Digital Pen, produs de Epos, este un pix ceva mai evoluat. Te ajuta sa convertesti scrisul de mana in text de format electronic. Iei notite pe o hartie A4, iar pixul le transmite catre un receptor de mici dimensiuni, atasat la capatul colii. Cand termini, legi receptorul prin USB la computer si transformi notitele intr-un document Word. Nu e primul pix capabil sa faca asta, dar dimensiunile sale sunt mult mai mici decat ale modelelor concurente. Va fi scos pe piata undeva la sfarsitul anului si va costa in jur de 100 de dolari.

Muzica

Motorola a iesit la rampa cu varianta imbunatatita a telefonului Rokr E1, cel care poate descarca muzica de la iTunes. Varianta E2 a fost dotata cu USB 2.0 si capabilitatea de a se conecta la casti stereo prin tehnologia Bluetooth. Asta inseamna ca poti asculta muzica stocata pe mobil folosind o pereche de casti fara fir. Pioneer a prezentat un player MP3, botezat Inno, ce poate inregistra 50 de ore de muzica receptionata direct de la satelit.

Realitate virtuala

eMagin Corporation a prezentat un fel de ochelari care transpun purtatorul direct in realitatea virtuala (cel putin la nivel de imagini). Imaginile de inalta rezolutie sunt afisate pe doua display-uri OLED (cate unul pentru fiecare ochi, pentru a crea senzatia de tridimensional). Dispozitivul detecteaza miscarea capului si are sunet 3D.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.