Primaria Capitalei a propus ca cele mai multe terase din Centrul Istoric sa functioneze, intre 15 martie si 15 noiembrie, doar pana la ora 22.00 si sa nu organizeze nunti sau botezuri, proiectul fiind in dezbatere publica pana in 25 ianuarie.

Potrivit proiectului de hotarare pentru "Regulamentul privind organizarea si functionarea teraselor sezoniere in perimetrul Centrului Istoric Bucuresti", aflat in dezbatere publica, terasele care functioneaza in Centrul Istoric vor putea functiona pana la ora 22.00, in perioada cuprinsa intre 15 martie si 15 noiembrie.

Exceptie de la aceasta regula vor face terasele de pe strazile din perimetrul delimitat de strazile Lipscani, Bulevardul I.C. Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei, care vor putea functiona pana la ora 24.00 in timpul saptamanii, in weekend programul putand fi extins pana la ora 1.00.

Si spectacolele live organizate pe terasele sezoniere se vor termina la ora 22.00, fiind interzisa organizarea evenimentelor festive private, printre care si nunti sau botezuri, transmite MEDIAFAX.

Potrivit documentului, terasele din Centrul Istoric pot fi realizate doar pe amplasamente avizate de Directia Generala Dezvoltare Urbana din cadrul Primariei Capitalei, ascestea urmand sa fie atribuite fara licitatie publica, in ordinea cronologica a solicitarilor.

"Amplasamentele se atribuie fara licitatie publica, in ordinea cronologica a solicitarilor, pentru amenajarea teraselor sezoniere numai in fata punctelor de lucru, la cererea agentului economic care functioneaza in spatiul respectiv, pe o desfasurare de front egala cu lungimea fatadei punctului de lucru al agentului economic si fara obturarea acceselor in imobil", se arata in articolul 2 din Capitolul II al Regulamentului.

Regulamentul mai stabileste faptul ca, pe strazile fara trotuare, amplasarea teraselor se avizeaza si cu conditia pastrarii, pe mijlocul strazi, a unei zone libere pentru circulatie cu latimea minima de patru metri, necesara interventiilor de urgenta. In cazul in care configuratia strazii nu permite acest lucru, amplasarea teraselor este interzisa.

Citeste si:
Bursucu, amintiri de la nunțile pe care le-a prezentat: „Mi-a zis...
Bursucu, amintiri de la...

Totodata, pe strazile cu trotuare, amplasarea teraselor de face numai pentru cele care au trotuare cu latimea minima de trei metri, acestea urmand sa fie avizate si cu conditia pastrarii, pentru circulatia pietonala in dreptul terasei, a unei zone libere cu latimea minima de 1,5 metri.
Regulamentul stabileste ca vor constitui contraventii amplasarea pe terase a altor elemente de amenajare decat cele avizate, depasirea orarului de functionare, organizarea evenimentelor festive private, folosirea sistemelor de amplificare pentru difuzarea de muzica, servirea preparatelor "in vesela de plastic", montarea aparaturii electronice de tip TV, plasma, LCD, LED, video proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrica a acestora.

In privinta mobilierului folosit la ameanjarea terasei, potrivit proiectului de regulament, se vor putea folosi "numai seturi identice de tipuri de mobilier, evitandu-se culorile stridente". Documentul prevede si ca este interzisa ulilizarea mobilierului de terasa pliant si a celui din material plastic, cromatica umbrelelor urmand sa fie incadrata in paleta "alb-beige".

Citeste si:
Agenți de pază din Centrul Vechi al Capitalei, reținuți pentru că...
Agenți de pază din Centrul...

Delimitarea teraselor va fi facuta cu aranjamente florale verzi, "pe care agentii economici se obliga sa le intretina", fiind interzisa utilizarea jardinierelor din plastic si a plantelor decorative artificiale. De asemenea, in document se arata ca este interzisa construirea platformelor si amplasarea cortinelor de protectie impotriva vantului si a ploii sau a covoarelor din materiale plastice.

De asemenea, proiectul prevede si ca va fi interzisa prepararea in aer liber a oricaror produse alimentare, "cu exceptia standurilor amenajate cu ocazia unor evenimente de scurta durata culturale, targuri sau expozitii ce includ demonstratii culinare".

Cei care incalca aceste prevederi ar urma sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 3.000 de lei.

"Plecand de la un set de probleme reale, precum agresarea si degradarea peisajului urban, inclusiv prin amenajarea inadecvata a teraselor sezoniere, se doreste ca prin implementarea unui set de masuri, inclusiv prin reglementarea activitatilor de alimentatie publica pe terase sezoniere in Centrul Istoric Bucuresti, sa se amelioreze imaginea urbana a unei zone de interes national si international, sa sporeasca atractivitatea acestui obiectiv turistic cu un real potential de dezvoltare economica si sa se imbunatateasca in acelasi timp confortul si conditiile de viata ale rezidentilor si utilizatorilor spatiilor din acest perimetru", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Citeste si:
Noul regulament de funcţionare a şcolilor. Elevii nu mai pot fi...
Noul regulament de...

Proiectul se afla in dezbatere publica pe site-ul municipalitatii, www.pmb.ro, cetatenii putand transmite parerile si punctul de vedere pana in 25 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.