Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a suspendat licitatia pentru servicii juridice la constructia autostrazii Cernavoda-Medgidia, scrie MEDIAFAX.

Procedura de atribuire a serviciilor de asistenta juridica pentru disputele si litigiile generate de constructia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia a fost suspendata de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), pentru nereguli identificate in caietul de sarcini.

Suspendarea a fost decisa dupa ce casa de avocatura Bostina si Asociatii a contestat documentatia emisa de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru atribuirea contractului de achizitie publica avand ca obiect furnizarea de servicii de asistenta juridica pentru reprezentarea CNADNR in instantele arbitrale si de judecata in vederea solutionarii disputelor si litigiilor din cadrul contractului de proiectare si executie a tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia.

CNSC a mai suspendat recent o licitatie importanta, fiind vorba de autostrada Comarnic-Brasov. Premierul Ponta a declarat ca "birocratia politica" si Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) au blocat aceasta procedura, relateaza adevarul.ro.

La inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, premierul a cerut ca Ministerul Transporturilor sa prezinte saptamana viitoare o informare cu privire la situatia de la autostrada Comarnic-Brasov si ca, impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei si Secretariatul General al Guvernului, in subordinea caruia se afla (CNSC), sa gaseasca o solutie juridica pentru deblocarea situatiei.

"Inteleg, asa cum am solicitat, ca ati incercat sa reporniti licitatia pentru Comarnic-Brasov. Iarasi ne-am impiedicat la CNSC. Ne omoara birocratia si ne omoara birocratia politica. De 20 de ani nu reusim sa facem o trecere mai normala de la Comarnic la Brasov. Acuma nu ne lasa CNSC, numit de fostul guvern ca sa nu ne lase pe noi", a spus Ponta.

Tronsonul Comarnic-Brasov, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizare anul 2014. Dupa finalizarea lucrarilor, statul roman ar fi platit in 26 de ani in total 4,8 miliarde de euro.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.