Angajatii romani sunt din ce in ce mai stresati, indica un studiu al furnizorului de spatii de lucru Regus, potrivit caruia 63% dintre respondentii romani afirma ca nivelul lor de stres a crescut in ultimul an.

"Instabilitatea continua a economiei mondiale a alimentat aceasta presiune in crestere, iar respondentii confirma ca majoritatea cauzelor stresului sunt de natura profesionala, mai mult decat personala, cu situatia financiara personala, clientii si angajatii in varful listei de cauze", se arata intr-un comunicat al Regus.

Principalele cauze ale stresului sunt situatia financiara personala (73%), clientii (55%) si angajatii/colegii (25%).

Reprezentantii Regus mai arata ca la nivel global este mult mai probabil ca angajatii companiilor mici sa fie stresati de clienti (42%) decat angajatii companiilor mari (27%), dar au fost mult mai putin ofensati de conducere (20%) decat corespondentii lor din firmele mai mari (40%).

"Fara indoiala, angajatii stresati sunt totodata nefericiti si nesanatosi, deci companiile care doresc sa isi ajute angajatii sa duca vieti mai pline de satisfactii nu pot omite analizarea si reducerea nivelului de stres din cadrul organizatiei lor. Cu toate acestea, problema dificila a stresului nu afecteaza numai angajatii, ci si companiile, deoarece acestea descopera ca au angajati care nu pot lucra conform necesitatilor, care au nevoie de mai multe concedii medicale si sunt mai putin eficienti", a declarat Ramona Iacob, Market Team Leader Regus.

Ea a adaugat ca nivelul de stres continua sa creasca in intreaga lume, cu angajati care se apropie din ce in ce mai mult de epuizare.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat in urma cu o saptamana ca riscul de saracie pentru persoanele active din Romania este in crestere, acestea fiind in pericol sa nu-si poata asigura subzistenta prin veniturile provenite din munca prestata, anunta ministrul Muncii.

Citeste si: Activitatea care te scapa de stres la birou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.