Riscul de saracie pentru persoanele active din Romania este in crestere, acestea fiind in pericol sa nu-si poata asigura subzistenta prin veniturile provenite din munca prestata, anunta ministrul Muncii.

"Romania este una dintre cele mai sarace tari din UE. Intervine insa un factor nou, ingrijorator. Din mai multe studii pe care le-am facut in cadrul Ministerului Muncii rezulta ca, in ultima perioada, creste riscul de saracie in randul persoanelor active", subliniaza ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Pentru a evita un dezastru, oficialul este de parere ca persoanele vulnerabile trebuie protejate.

„Daca in categoria persoanelor vulnerabile vor fi inclusi si cei activi care ajung sa nu mai aiba conditii decente de viata, de educatie, de sanatate, locuri de munca, si nu sunt bine platiti la acele locuri de munca, riscurile sociale cresc si increderea intr-un stat democratic, in regulile Uniunii Europene, vor scadea", conchide Campeanu, citata de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.