Impozitarea diferentiata a veniturilor si rectificarea bugetara au fost doar cateva dintre subiectele discutate astazi.

Expertii FMI vor accepta o crestere economica mai mare de 1% pentru acest an, in ciuda productiei agricole slabe si a incetinirii economice din zona euro, iar PIB-ul nominal estimat va scadea usor fata de actuala prognoza, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un deflator in crestere de la 3,3 la 4%.

"Un deflator mai mare va presupune si o inflatie mai mare la final de an fata de prognoza actuala a BNR, de 3,2%. Oricum, BNR a dat un semnal ca prognoza nu a incorporat anumite evolutii care se vor resimti in inflatie"
, au explicat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor cu Fondul Monetar International.

La finalul negocierilor de la Palatul Victoria, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a evitat sa spuna daca Guvernul isi mai mentine pentru acest an tinta de crestere economica de 1,5% din PIB, mentionand doar ca prognoza de deficit bugetar nu va fi modificata.

Comisia FMI, nemultumita de intarzierea privatizarii TAROM si CFR

De asemenea, Guvernul condus de Victor Ponta a informat FMI despre intentia de a impozita diferentiat veniturile, incepand cu 2013, fara ca nivelul maxim de impunere sa depaseasca 16%.

"Este una dintre intentii, dar fara sa depasim pragul de 16%", a declarat Victor Ponta, conform evz.ro.

Reprezentantii Fondului Monetar International au agreat rectificarea bugetara care prevede a doua treapta de majorare a salariilor bugetarilor, cu 7.4%, incepand cu luna decembrie.

"In cadrul rectificarii bugetare se respecta angajamentele asumate de Guvernul Ponta si anume acela de a majora in doua trepte salariile bugetarilor cu 8% in iunie si cu 7,4% incepand din luna decembrie. Pe de alta parte, am restituit pentru pensionari sumele retinute anterior", a declarat Florin Georgescu, potrivit jurnalul.ro.

Citeste si:
Grindeanu îl atacă dur pe Cîțu: „Băieţel alintat de tătucul de la...
Grindeanu, atac dur la adresa...

Cu putin timp inainte de a incepe negocierile, reprezentantii FMI s-au aratat ingrijorati de impactul pe care actuala situatie politica il are asupra economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.