Numarul unu mondial in cosmetice, L'Oreal, a anuntat joi ca a decis "pentru prima oara dupa foarte multi ani", sa inchida doua uzine din Europa pentru a-si reduce costurile in contextul actualei crize financiare, decizie care afecteaza cateva sute de locuri de munca, relateaza AFP.
"Am decis sa inchidem doua uzine, intre care una in Regatul Unit, iar cealalta in Monaco, in cazul careia decizia era deja cunoscuta", a declarat directorul general Jean-Paul Agon intr-o conferinta de prezentare a vanzarilor trimestriale. "Este o decizie importanta. Este probabil prima oara cand doua fabrici se inchid in Europa dupa foarte multi ani", a adaugat el. Restul productiei va fi redirectionat catre alte fabrici ale L'Oreal din Europa de Vest.

In Regatul Unit, grupul va ceda la mijlocul anului viitor o parte din componenta sa industriala de la Llantrisant, in Tara Galilor, care are 260 de agajati si exporta in prezent doua treimi din productia sa de sampoane si balsam. Cel care va prelua afacerea, grupul Fareva, ar urma sa pastreze circa 60 de salariati, a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a L'Oréal.

La Monaco, fabrica Sofamo-Biotherm, care are 198 de salariati, isi va inceta activitatea lincepand cu 31 martie 2011. Toata productia de aici - marcile Biotherm si Helena Rubinstein - va fi regrupata in cadrul fabricii de la Sicôs (nord).

L'Oréal si-a diminuat joi previziunile pentru 2008 din cauza "incetinirii nete" constatate din septembrie pe "anumite piete" din Europa de Vest, a scaderii vanzarilor in America de Nord si a unei diminuari a comenzilor pentru produsele destinate marelui public si mediul profesional.

Criza financiara testeaza loialitatea fata de produsele de infrumusetare
Criza financiara globala pune la grea incercare producatorii de cosmetice, in contextul in care tot mai multe femei aleg sa renunte la produele de ingrijire pentru a face economii. Companii precum Avon, Estee Lauder, Elizabeth Arden si L'Oreal au rezistat pana acum in fata problemelor economice, in contextul in care consumatorii americani au resimtit efectele negative ale crizei din sectorul ipotecar si din cel de creditare. Mai multe detalii cititi aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.