Tunerul german Arden a reusit sa obtina un nivel de putere foarte bun, pentru pentru modelul XF.

Inlocuitorul lui S-Type, modelul XF are deja cam un an de la lansare si se pare ca britanicii au nimerit-o cu design-ul si executia. Masina nu e nici discreta, dar nici exagerata si se pare ca a impresionat clientii si cu alte calitati, printre care si dinamica.

Normal ca dupa aceasta perioada incep sa para si kiturile de tuning din partea celor care se ocupa in special cu modificarea modelelor Jaguar. Iar Arden, un tuner german este cunoscut pentru perseveranta cu care imagineaza noi kit-uri pentru modelele britanice.
De aceasta data, Arden a pregatit un kit exterior mai agresiv, cu un spoiler fata cu grile de aer supradimensionate, praguri, difuzor de aer si eleron pentru capota portbagajului. Pe langa faptul ca arata bine, kitul presupune si ceva modificari mecanice si electronice cu efecte deloc discrete.

Germanii pot convinge propulsorul turbodiesel V6 de 2,7 litri sa produca 250 CP (fata de 207 CP in serie), iar rezultatele sunt si mai bune cand vine vorba de propulsorul V8, pe benzina. Inginerii au marit cilindreea de la 4,2 litri la 4,5 litri, printr-o cursa mai mare a pistoanelor, iar puterea a crescut la 380 CP pentru versiunea aspirata a acestui propulsor (serie - 300 CP), iar varianta supraalimentata a ajuns la 500 CP. Acest nivel de putere ii permite sa stea fara probleme langa supersportivele berline de clasa mare.

Arden face din Jaguar XF un concurent pentru BMW M5

Arden face din Jaguar XF un concurent pentru BMW M5

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.