Reteta pare deja cunoscuta, iar un tuner american a aplicat-o cu mare efect.

Gallardo Biturbo de 930 CPAmericanii de la Heffner's Performance tin neaparat sa fie recunoscuti pentru cele mai "grele" pachete de tuning. Si nu se incurca cu orice fel de masina. Pentru ca provocarea sa fie mai mare si reusitele pe masura, Heffner's Performance s-a orientat in ultimul timp catre Lamborghini Gallardo, masina foarte greu de tunat serios pentru ca este deja impinsa catre extrem de producator.

Ceea ce a realizat insa casa de tuning americana este mult peste ce ofera masina de serie. Un V10 de 5 litri, aproape "stors" de toata puterea pe care o poate furniza, de cei de la Lamborghini, a primit doua turbocompresoare si de aici au inceput provocarile.

Clientii care doresc aceste transformari probabil prefera sa nu vada prin ce trece masina pana devine un bolid imposibil de egalat pe strazi. Cei de la Heffner nu se marginesc doar la a grefa propulsorului doua turbine, ci desfac motorul pana la cele mai mici repere si inlocuiesc materiale si subansamble pana cand se ajunge la.. 800 CP. Modificarile costa 55.000 de dolari, cam cat o masina cu pretentii.

Cum limita in acest caz este o chestie relativa, Heffner's Performance s-au apucat iar de treaba si de data asta au ajuns la 930 CP. O putere imensa, care necesita modificari serioase la sistemul de tractiune integrala si multa atentie la "decolare".. Cuplul maxim ajunge la 1.030 Nm, dar exista un sistem care il tempereaza in primele doua trepte ale cutiei de viteze.

In clipul de mai jos evolueaza o versiune de 700 CP a aceluasi Gallardo Biturbo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.