Stil dur, agresiv si un motor foarte puternic. Acesta este Typhoon RS, modelul X5 cu care G-Power ii invinge pe cei de la BMW.

G-Power Typhoon RSBMW a facut o figura frumoasa cand a prezentat noul X5 M (la pachet cu X6 M), cel mai puternic SUV de serie. In acelasi timp insa a ambitionat si tunerii, carora le este greu sa accepte idee ca producatorul ofera mai multa putere decat ei, care nu sunt constransi de chiar atat de multe norme. Tunerul german G-Power si-a propus sa rezolve aceasta problema si a reusit, fara sa lucreze pe X5 M si fara sa apeleze la motorul acestuia.

G-Power Typhoon RSNoua creatie G-Power se numeste Typhoon RS si afiseaza un stil provocator, dar de bun gust. oricum vizibil mai agresiv decat cel al lui X5 M. Typhoon RS se afiseaza cu modificari ale spoilerului fata si cu grile de aerisire strabatute de elemente decorative, cele din laterale integrand si obligatoriile LED-uri pentru luminarea pe timp de zi. In plus, capota a primit doua fante de aerisire, asemanatoare cu cele de la M3. Lateralele se remarca datorita noilor praguri care fac masina sa nu mai aiba nimic de-a face cu excursiile in afara sfaltului, fiind prezente si niste grile inserate pe aripi. Spatele a primit un difuzor de aer mult mai vizibil, care integreaza in centru doua tevi de esapament, spre deosebire de cele 4, distribuite la extremitati, prezente pe X5 M. Nu lipsesc jantele de 23 de inch, incaltate cu pneuri Michelin.

Motorul

G-Power Typhoon RSEvident, ambitia principala a celor de la G-Power a fost legata de puterea propulsorului. Tunerul nu a incercat sa modifice V8 -ul biturbo de 4,4 litri de pe X5/X6 M, ci a preferat sa lucreze pe V8-ul de 4,8 litri. Pe care l-a modificat in mare parte, adaptandu-i si un compresor mecanic. Acesta "sufla" cu o presiune de 1 bar si duce puterea maxima cu 270 CP mai sus decat cea a motorului de serie. Astfel, Typhoon RS se bazeaza pe o putere maxima de 625 CP/6.100 rpm, cuplul maxim fiind de 700 Nm/5.300 rpm. Valorile (in special puterea maxima) sunt evident mai mari decat cele afisate de X5 M (555 CP si 680 Nm).

In schimb, performantele dinamice nu difera foarte mult, doar atat cat sa creioneze imaginea unui model mai rapid. Typhoon RS accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,5 secunde (4,7 pentru X5 M), atinge 200 km/h in 16 secunde, iar viteza maxim ajunge la 285 km/h (275 km/h pentru X5 M).

G-Power poate livra masina integrala, sau poate lucra pe masina clientului, pentru cei carora un X5 M li se pare deja nu suficient de exclusivist.

In continuarea galeriei foto cu Typhoon RS aveti pozele cu X5 M. Care dintre aceste doua SUV-uri arata mai bine?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.