Semnele schimbarii apar si la americani, care vor incepe treptat sa inlocuiasca motoarele V8 de cilindree foarte mare cu motoare mai mici dar mai eficiente.
Ford renunta treptat la motoarele mari!In Europa masinile americane par din alt film…echipate cu motoare V8 care si la o capacitate de peste 6 litri sunt numite "small block", ele pur si simplu sunt privite cu mirare de cei de pe vechiul continent. Mai ales ca V8-urile amricane dezvolta o putere maxima pe care un motor european o dezvolta dintr-o cilindree cu aproape de doua ori mai mica. Si bineinteles ca nivelul consumului unei masini americane este unul care il cam ingrozeste pe un european. Dar americanilor nu le pasa. Pana acum. In vremuri cand pretul barilului de petrol stabileste recorduri, americanii devin mai sensibili la capitolul…cheltuieli. Asa ca producatorii incep sa se adapteze.
Ford renunta treptat la motoarele mari!Ford a anuntat ca va introduce o noua tehnologie, EcoBoost, care va permite pastrarea nivelului de putere la cote foarte bune, dar in acelasi timp va micsora capacitatea cilindrica a motoarelor si chiar numarul de cilindri. Reteta este una…europeana, daca se poate spune asa. Practic, solutia este trecerea la injectia directa de benzina si folosirea turbocompresoarelor.
Ford spune ca primul motor din seria EcoBoost va fi montat pe Lincoln MKS. Este vorba de renuntarea la configuratia V8 in favoarea uneia V6 cu doua turbocompresoare, care va produce 340 CP dintr-o cilindree de 3,5 litri.
Ford renunta treptat la motoarele mari!Constructorul american spune ca tehnologia EcoBoost permite micsorarea consumului de benzina cu 20 pana la 30 de procente. Mai mult chiar, EcoBoost, implementata pe motoare cu 4 si 6 cilindri va ajunge si sub capota unor modele mari, SUV-uri sau berline, Ford estimand ca pana in anul 2013 pe strazi vor rula aproximativ jumatate de milion de masini Ford cu aceasta tehnologie. Cifra nu este prea mare avand in vedere nivelul vanzarilor Ford in America si Canada, dar constructorul american tatoneaza piata si reactia clientilor fata de aceasta solutie, mai rentabila, dar care atenteaza putin la traditie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.