Mercedes lucreaza la o multitudine de sisteme menite sa previna accidentele.

Masinile moderne si in special cele premium, au ajuns la un nivel de siguranta pasiva care face de multe ori diferenta in accidentele grave. Raspunzatoare de aceste performante sunt centurile de siguranta sofisticate, airbag-urile "inteligente", structurile cu deformare controlata ale sasiului, etc.

Ofensiva sigurantei active

Mercedes vrea acum sa puna si mai mult accentul pe siguranta activa, in ideea ca e mai bine sa previi situatiile critice. Asta in conditiile in care ai ajuns deja sa poti spune ca ai unele dintre cele mai sigure masini in caz de accident.Ofensiva sigurantei active
Inginerii constructorului german vor sa transforme masina intr-o entitate care sa simta situatiile periculoase din trafic si sa ajute soferul sa le rezolve eficient. Se lucreaza acum la un sistem electronic, un fel de radar, care sa monitorizeze tot ce se intampla imprejurul masinii. In cazul in care sistemul detecteaza o situatie periculoasa, emite avertizari catre sofer sau, in anumite cazuri, intervine automat.
Specialistii se concentreaza pe situatii limita care pot apare in intersectii, viraje stranse sau zone in lucru, pentru ca s-a demonstrat ca aceste elemente sunt cauza a aproximativ o treime din accidentele grave care se produc in Germania.
Printre obiectivele programului de dezvoltare a sigurantei active figureaza si combaterea unor situatii de genul oboselii la volan si parasirii involuntare a benzii de mers.

Cei de la Mercedes au lansat in urma cu cativa ani sistemul PRE SAFE, care ia o serie de masuri cand senzorii percep posibilitatea unui accident, in asa fel incat soferul sa beneficieze de interventia optima a sistemelor de siguranta ale masinii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.