Afla cum trebuie sa intretii si sa alegi anvelopele masinii astfel incat sa reziste cat mai mult si sa nu-ti provoace suprize neplacute!

Cand admiram performantele unei masini, nu prea ne gandim la pneuri (sau anvelope, cum vreti sa le spuneti), desi acestea au o mare importanta in obtinerea acestor performante. Practic, pneurile asigura contactul masinii cu asfaltul, iar de performantele si starea lor depinde modul in care se comporta si reactioneaza masina.

Evident, pneurile pot imbunatati comportamentul unei masini, dar pot provoca si accidente, daca nu sunt supravegheate si alese cu grija. Pot face deplasarea un cosmar daca sunt uzate si te pot enerva la culme prin zgomotul de rulare pe care-l fac. Ati inteles, nu-i deloc simplu sa alegi anvelopele potrivite.

Dar nu e nici greu, daca respecti niste indicatii. Trebuie doar sa cunosti caracteristicile de utilizare a pneurilor si exact asta va spun eu, acum.

In primul rand, trebuie respectata presiunea de umflare a pneului.
Pe peretele acestuia exista trecuta presiunea maxima, dar nu dupa aceasta ne vom orienta, ci vom avea doar grija sa n-o depasim niciodata. Presiunea exacta la care trebuie umflate pneurile este trecuta pe... citeste articolul integral pe Motorstory.ro!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.