Dacia pregateste o noua surpriza - prima cutie de viteze automata din istoria marcii

Dacia Logan - cutie automata din 2009Logan are deja o varsta, dar constructorul roman investeste in continuare in dezvoltarea modelului pentru a-l mentine in atentia publicului pentru o perioada cat mai mare de timp. Dupa recentul facelift al modelului Logan, Dacia pregateste pentru anul 2009 o optiune care sigur va tenta o parte din potentialii clienti - o cutie de viteze automata.

Dacia Logan - cutie automata din 2009Dealtfel, Dacia nu a luat in calcul oferirea unei cutii automata inca de la debutul masinii pe piata din cauza faptului ca prioritatea era mentinerea unui pret de achizitie cat mai mic. Pe parcurs s-a demonstrat insa ca foarte putini clienti comanda versiunea de baza, iar elementele moderne de confort (geamuri si oglinzi electrice, airbag-uri, ABS etc.) sunt dorite de clienti.

Dacia Logan - cutie automata din 2009Pe parcursul anului 2009, Dacia va oferi pentru Logan o cutie de viteze automata, ca optiune pe anumite nivele de echipare. Reprezentantii companiei au declarat pentru Mediafax, ca aceasta cutie de viteze automata va fi oferita pentru Dacia Logan, berlina si MCV, dar nu si pentru versiunile utilitare (Van si Pick-Up), deoarece studiile arata ca ar exista o cerere foarte redusa pentru cutie automata pe modelele utilitare.

Dacia Logan - cutie automata din 2009Inca nu se stie ce fel de cutie automata va primi Dacia Logan, cu toate ca sigur este una care echipeaza, sau a echipat, unele modele Renault. Nu stie nici macar daca va avea 4 sau 5 trepte. Cert este ca, la lansarea modelului Logan cu facelift, manualul de utilizare a primit cateva pagini cu instructiuni de utilizare a cutiei automate, insotite de poze. La acea vreme Dacia declara ca acest manual de utilizare a fost conceput pentru posibile optiuni ce pot fi adaugate, in timp, masinii.

Cei de la Dacia/Renault spun ca acum exista cerere pentru Dacia Logan cu cutie de viteze automata, iar asemenea modele sunt in teste de peste un an de zile.

Dacia Logan - cutie automata din 2009Ramane de vazut cum vor primi clientii aceasta optiune, care va costa in plus si care va veni la pachet cu o crestere a consumului de carburant, stiut fiind faptul ca o cutie automata clasica mareste sensibil consumul de carburant mai ales cuplata la motoare de cilindree redusa, cum este cazul propulsoarelor de la Logan.

Cum vi se pare aceasta decizie? Ati lua in calcul achizitionarea unui Logan cu cutie de viteze automata?

Sursa: Mediafax


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.