Producatorul german de automobile Volkswagen a devenit brusc compania cu cea mai mare capitalizare din lume, depasind ExxonMobil, dupa ce valoarea actiunilor a crescut de peste trei ori in ultimele doua zile.

Actiunile Volkswagen au incheiat sedinta de vineri la o cotatie de 210 euro/actiune, insa s-au apreciat la peste 1.000 euro in tranzactionarile din cursul sedintei de marti si s-au stabilizat in jurul valorii de 643 euro/actiune.

Aprecierea a avut loc dupa ce Porsche, actionarul majoritar al Volkswagen, si-a anuntat intentia de a-si majora participatia in cadrul companiei la 75%.

"Din moment ce Volkswagen a atras cel mai mare interes din partea speculatorilor dintre toate titlurile ce compun indicele Dax, rezultatul a fost un apogeu al problemelor legate de vanzarile in lipsa", mentioneaza un comunicat Bespoke Investment Group.

La aprecierea titlurilor a contribuit si ponderea redusa a actiunilor Volkswagen disponibile la tranzactionare - free float de 12,9%.

Sursa: Wall-Street

Citeste si alte articole pe Wall-Street:
1. Cum arata piata auto in vreme de criza financiara
2. AAA Auto a scazut in vanzari cu 40% pe piata din Romania la 9 luni
3. Mercedes-Benz GLK, tinta pentru Romania de 900 unitati pana la finele 2009


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.