Va putea Q5 sa obtina acelasi succes in Romanaia ca si Audi Q7?

Audi Q5 - pregatit sa invadeze strazile din RomaniaPrimul SUV din gama Audi a devenit foarte repede preferatul romanilor, cea mai buna dovada fiind densitatea acestui model pe strazile din tara noastra.

Dealtfel, Q7 este un succes si pe alte piete, de volum mai mare, asa ca cei de la Audi au pregatit un al doilea SUV, de categorie mai mica, care sa concureze, in segmentul premium, cu BMW X3 si Mergedes GLK.

Audi Q5 - pregatit sa invadeze strazile din RomaniaDupa ce Audi Q5 a fost prezentat in primavara acestui an, iata ca el ajunge si in Romania. Porsche Romania a anuntat ca noul Q5 va fi lansat in tara noastra pe 12 noiembrie. Importatorul precizeaza ca pe piata autohtona s-au vandut deja 50 de exemplare Q5, doar pe baza unei listei de pret si a catalogului oficial. Adica clientii au facut masina in poze, le-a placut si au cumparat-o.

Interesant este faptul ca in comunicatul de presa cei de la Porsche Romania spun ca Audi Q5 este "cel mai sportiv model din gama SUV". Probabil cei de la BMW au o parere "usor" diferita, dar va fi interesant sa vedem ce spun testele comparative.

Audi Q5 - pregatit sa invadeze strazile din RomaniaClientii noului Q5 vor putea alege fie un propulsor pe benzina fie unul din cele doua TDI-uri disponibile. Motorul pe benzina, de 2 litri TFSI dispune de turbocompresor si livreaza o putere maxiam de 211 CP. Cuplul maxim de 350 Nm este atins la 1.500 rpm si ramane la acesta valoare pana la 4.200 rpm. Cu acest propulsor Q5 accelereaza pana la 100 km/h in 7,2 secunde, ajunge la o viteza maxima de 222 km/h si consuma, in medie, 8,5 litri/100 km parcursi.

Cel mai mic motor diesel de pe Q5 este TDI-ul de 2 litri si 170 CP. Cuplul maxim este de 350 Nm. Cu acest motor masina accelereaza pana la 100 km/h in 9,5 secunde si atinge 204 km/h. Cinsumul mediu este de doar 6,7 l/100 km.

Cel mai puternic propulsor este TDI-ul de 3 litri, V6, care dezvolta 240 CP si 500 Nm. In cazul acestui motor, care consuma in medie 7,7 l/100 km, acceleratia 0-100 km/h se face in 6,5 secunde, iar viteza maxima este de 225 km/h.

Motorul diesel de 2 litri este cuplat la o cutie de viteze cu 6 trepte, iar propulsoarele de 2 litri TFSI si cel de 3 litri TDI pot fi comandate si cu noua cutie S-tronic cu dublu ambreiaj si 7 trepte.

Audi Q5 - pregatit sa invadeze strazile din RomaniaTractiunea integrala quattro este - bineinteles - echipare standard. In mod normal, pe suprafete cu aderenta buna, 60% din forta este distribuita puntii spate, restul fiind directionata catre rotile fata. In conditii mai putin bune, puntea fata poate primi maxim 65% din forta, iar puntea spate poate prelua 80% din puterea disponibila.

Audi Q5 - pregatit sa invadeze strazile din Romania
“Lansarea modelului Q5 este un eveniment asteptat cu mult interes de catre publicul pasionat de gama premium de autoturisme. Pentru segmentul de clienti ce ezita intre alegerea unui SUV, pentru performanta si siguranta pe care o ofera, si o limuzina, cu un design extra-sportiv si dimensiuni mai reduse, noul Q5 este solutia potrivita pentru a satisface toate exigentele”, a declarat Tatiana Stroescu, Director de Marketing si Comunicare Audi Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.