Francezii de la Peugeot isi trec in palmares un nou record de consum pentru modelul 308.

Peugeot 308 nu mai este chiar o noutate pe piata compactelor, dar iata ca masina mai ofera inca surprize placute la un capitol foarte important in zilele noastre: consumul de combustibil.

Record de consum: 1.689 km cu un singur plin!In urma cu o saptamana s-a incheiat competitia Coast2Coast organizata de Peugeot in Africa de Sud, iar rezultatul a fost un nou record de consum pentru modelul 308, chiar daca nu unul absolut. Masina a reusit sa parcurga Africa De Sud de pe Coasta de Vest pe Coasta de Est cu un singur plin de rezervor. In cifre inseamna ca Peugeot 308 a reusit un consum mediu de doar 3,4 litri/100 km, parcurgand 1.689,7 kilometri fara realimentare. Motorul masinii este evident unul HDi, de 1,6 litri si 90 CP.
Francezii au facut si o estimare a cantitatii de CO2 eliberate de masina in atmosfera pe parcursul calatoriei si vor planta un anumit numar de copaci, care sa anihileze in timp emisiile de noxe.

Chiar daca consumul mediu de 3,4 l/100 km este impresionant, recordul este unul local. Se poate si mai bine, iar asta s-a vazut in primavara acestui an.

Record de consum: 1.689 km cu un singur plin!In luna aprilie doi australieni, Helen si John Taylor au terminat un parcurs de 14.580 de kilometri prin Australia. Calatoria a dura 25 de zile si a fost facuta la bordul unui Peugeot 308 1,6 HDi de 110 CP. Pe acest parcurs, masina a inregistrat un consum mediu de 3,13 litri/100 km, emisiile de CO2 corespunzatoare acestei valori fiind de 85 grame/km. Tot cu aceasta ocazie s-a stabilit ca Peugeot 308 1.6 HDi poate ajunge la o autonomie de 1.919 km cu un singur plin de motorina, in conditiile in care rezervorul are o capacitate maxima de 60 de litri.
Acest record a fost obtinut in conditiile in care cei doi au avut si bagaje in masina, aceasta fiind una de serie, fara nici un fel de modificari.

Evenimentul va aparea in editia pentru 2009 a Cartii Recordurilor.

Record de consum: 1.689 km cu un singur plin!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.