Seat pretinde ca a construit cea mai ecologica masina cu motor conventional din clasa mica.

Cea mai ecologica masina de clasa mica: Ibiza EcomotiveSeat a avut o abordare interesanta prezentand, in acelasi timp, Ibiza Cupra si noua Ibiza Ecomotive, doua modele adresate unor categorii diferite de cumparatori. Daca versiunea Cupra se adreseaza pasionatilor de modele sportive, Ecomotive ii va tenta pe cei pentru care economia si ecologia sunt prioritati.

Ibiza Ecomotive este o masina optimizata pentru un consum cat mai redus si pentru emisii de CO2 cat mai mici. Spaniolii spun chiar ca Ibiza Ecomotive, ale carei emisii de CO2 sunt de 99 grame/km este modelul cu cele mai reduse noxe din clasa mica.

Cea mai ecologica masina de clasa mica: Ibiza EcomotiveSeat ofera modelul in versiune cu 3 si 5 usi, iar propulsorul este unul turbodiesel, care dezvolta 80 CP dintr-o cilindree de 1,4 litri. Inginerii au modificat electronica motorului, au optimizat cutia de viteze, care dispune de raporturi mai mari, si au prevazut pneuri speciale, ale caror jante dispun de capace mai aerodinamice. In plus, in incercarea de a reduce greutatea, roata de rezerva a fost inlocuita cu un kit de reparatie.

Cea mai ecologica masina de clasa mica: Ibiza EcomotiveModificarile la nivelul aerodinamicii cuprind inchiderea grilei superioare a spoilerului fata si un eleron special, prins in partea superioara a lunetei.

Ca si in cazul versiunii Cupra, spaniolii pastreaza informatii importante pentru debutul oficial al masinii, prevazut pentru salonul Auto de la Paris. Abia atunci vom afla cat consuma Ibiza Ecomotive si ce performante dinamice are.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.