Cel mai bun timp pe Nurburgring, realizat de Corvette ZR1 se clatina.

Americanii sunt decisi sa dea o lectie (de circuit) europenilor. Dupa ce Corvette ZR1 a inregistrat cel mai bun timp pe celebrul Nurburgring, detronand modelul Nissan GT-R, iata ca Dodge Viper SRT10 ACR s-a incoronat (se pare) pe cel mai solicitant circuit din Europa.

Impresionant dar (inca) neoficial: Dodge Viper, record pe NurburgringZvonul provine de la jurnalistii de la Motortrend, care sustin ca, pe 18 august, pilotul WTCC Tom Coronel a parcurs mai multe tururi pe Nurburgring. Pe cel de-al patrulea tur, pilotul ar fi reusit sa stabileasca un timp de doar 7 minute si 22.10 secunde, sensibil mai bun decat cel de 7 minute si 26,4 secunde stabilit de Corvette ZR1.

Impresionant dar (inca) neoficial: Dodge Viper, record pe NurburgringE adevarat ca, in timp ce ZR1 este o masina de strada, Viper SRT 10 ACR este practic una de circuit, dar care este omologata si pentru circulatia pe drumurile publice. SRT10 ACR are acelasi enorm motor V10 de 8,4 litri ca si SRT10, puterea maxima fiind de 600 CP. Versiunea ACR este insa mai usoara si dispune de suspensii, frane si ambreiaj de curse. Modelul care a alergat pe Nurburgring a fost unul "de serie", daca se poate spune asa in situatia in care SRT10 ACR este o masina dezvoltata pentru curse.

Ramane acum de vazut daca cei de la Dodge vor da un comunicat oficial prin care sa confirme reusita bolidului.

Impresionant dar (inca) neoficial: Dodge Viper, record pe Nurburgring

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.