Constructorul german va face un compromis de neconceput pana nu demull.

Zvonurile exista de mai mult timp, dar nu exista o confirmare oficiala. Acum exista. Porsche va introduce in gama, pentru prima data in istoria sa, un propulsor diesel.

Porsche rupe traditia si inima fanilor marciiPorsche si-a mai socat o data fanii, atunci cand a iesit pe piata cu un SUV, modelul Cayenne. Miscarea a fost facuta de dragul vanzarilor, SUV-urile de lux fiind atunci, ca si acum de altfel, la mare cautare. Clientii au devorat modelul Cayenne, iar fanii s-au obisnuit cu ideea. Acum totusi ruperea fata de una dintre esentele de baza Porsche va fi probabil mai greu de digerat. Nimeni nu-si imagina un turbodiesel care sa "rontaie" vreodata sub capota unui Porsche, fie el si Cayenne.

Porsche rupe traditia si inima fanilor marciiSi totusi, germanii o fac. Nu pentru vanzari, pentru ca putin le pasa clientilor de Porsche de consumul de carburant al motorului. In schimb, miscarea facuta de Porsche are legatura cu normele tot mai stricte de noxe care se aud dinspre Uniunea Europeana. Germanii vor sa mai micsoreze putin emisiile de CO2 la nivel de flota cu acest turbodiesel.

Porsche rupe traditia si inima fanilor marciiMotorul este preluat de la Audi si este un V6 de 3 litri care dezvolta 240 CP. Consumul mediu va fi in jurul valorii de 10 litri/100 km. Performantele nu vor dezamagi probabil, avand in vedere ca e vorba de un SUV, nu de un 911 Turbo. Si nici macar nu se vor inregistra probleme la vanzarea lui Cayenne turbodiesel, care va fi adoptat imediat de iubitorii de SUV-uri "grele" si scumpe. Insa fanii Porsche, cei ce iubesc aceasta marca, raman cu un gust amar. La fel cum vor ramane fanii Ferrari daca constructorul va face un SUV sau fanii BMW, cand aceasta marca va face o masina de oras cu tractiune fata sau un monovolum.

Porsche rupe traditia si inima fanilor marcii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.