Producatorii de masini de lux Lamborghini, Aston Martin si Ferrari sunt ingrijorati pentru ca noile legi UE cu privire la emisiile de CO2 ar putea sa le inchida productia, potrivit International Herald Tribune.

Lamborghini si rivalii sai considera ca masinile sport de lux ar trebui protejate, intrucat parasesc garajul doar in weekend, contribuind cu doar 0,3% la emisiile din UE.

"Ca brand de lux reprezentam Europa pe glob. Suntem o categorie care trebuie protejata”, a precizat directorul executiv Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Multi fabricanti europeni de masini se tem ca noile norme UE referitoare la emisii ii vor face necompetitivi pe glob, conducand la disparitia lor.

Lamborghini, Aston Martin si Ferrari se tem de legile UE pentru emisii de CO2Comisia Europeana a propus diminuarea emisiilor de dioxid de carbon pentru masinile noi pana la o medie de 120 de grame pe kilometru pana in 2012, comparativ cu emisiile din prezent de 160 g/km.

Masinile sport, care de obicei au emisii intre 200 si 500 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, vor fi sustinute diferit pentru a fi competitive pe pietele internationale.

“Vrem un rezultat bun pentru mediu, insa nu dorim ca noile reguli sa aduca dezavantaje producatorilor de nisa si de volume mici, cei mai multi sunt in Marea Britanie”, a precizat un diplomat din Marea Britanie.

Lamborghini, Aston Martin si Ferrari se tem de legile UE pentru emisii de CO2Producatorii care fac mai putin de 10.000 de vehicule pe an vor putea negocia individual tintele cu Comisia Europeana.

“Incercam sa reducem emisiile de CO2 anii viitori, facem tot ce putem, insa nu vom putea sa indeplinim cerintele europene de 120 sau 130 de grame pe kilometru”, a precizat oficialul Lamborghini.

Citeste articolul integral pe Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.