Romcar, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac, va continua sa reprezinte marca Ford in Romania pana la data de 31 iulie 2010, ulterior distributia si vanzarea produselor si serviciilor vor fi preluate si gestionate direct de catre Ford Motor Company, urmand strategia implementata in tarile europene unde Ford detine unitati de productie.

Decizia a fost luata de comun acord, in urma discutiilor purtate intre reprezentantii celor doua companii, Ford Motor Company si Romcar SRL.

"Ca urmare a deciziei Ford de a creste investitiile in Romania, prin achizitionarea fabricii de automobile de la Craiova si a intentiei anuntate de companie de a demara activitatea de productie auto inainte de sfarsitul anului 2009, reprezentantii Ford Motor Company si Romcar SRL au luat decizia ca Romcar SRL sa continue sa fie importatorul autorizat al marcii Ford in Romania pana la data de 31 iulie 2010. Incepand cu 1 august 2010, distributia si vanzarea produselor si serviciilor Ford in Romania vor fi preluate si gestionate direct de catre Ford Motor Company", se arata intr-un comunicat trimis de Ford Motor Company si Romcar.

Directorul Departamentului European de Vanzari al Ford Europa, Peter Fleet, a spus ca Romcar a deservit foarte bine dealerii si clientii Ford si va continua sa faca acest lucru timp de inca doi ani.

"Avand in vedere cresterea cu 38 % a vanzarilor vehiculelor Ford in prima jumatate a anului 2008 si faptul ca anul viitor va incepe productia de vehicule la noua noastra fabrica de la Craiova, ne aflam intr-o perioada deosebit de interesanta pentru Ford in Romania. ... Cu toate acestea, planurile noastre de a dezvolta marca Ford in Romania si de a veni in intampinarea asteptarilor din ce in ce mai mari ale clientilor nostri romani vor fi cel mai bine realizate prin Compania Nationala de Vanzari Ford incepand cu luna august 2010", a adaugat Peter Fleet.

Citeste articolul integral pe Wall-Street

Citeste si alte articole pe Wall-Stret:

1. Chrysler negociaza parteneriate cu Nissan, Fiat si Tata Motors
2. Spania vrea un milion de masini electrice pe sosele pana in 2014
3. Pana in 2015, peste 250.000 de masini electrice vor circula pe drumurile europene


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.