Compania britanica Lightning Car lanseaza luna aceasta la British International Motor Show o masina electrica de 700 de cai putere, care va fi disponibila din 2009, potrivit telegraph.co.uk.

Lightning GT, masina electrica de 700 CP se lanseaza luna aceastaPretul masinii va fi de aproximativ 150.000 de euro (120.000 lire sterline).

Lightning GT atinge o viteza maxima de 210 km/h si in doar patru secunde poate accelera de la 0 la 100 km/h.

Noua masina functioneaza cu 30 de baterii reincarcabile. Bateriile sunt foarte compacte si functioneaza optim chiar si la temperaturi extreme, intre 75 de grade si – 30 de grade.

Lightning GT, masina electrica de 700 CP se lanseaza luna aceastaBateriile se incarca in 10 minute si permit soferului sa conduca 320 de km. Masina se bazeaza mult pe sistemul de recuperare a energiei dezvoltate la franare.

Britanicii vizeaza nume mari ale industriei auto. Pe pagina de internet a companiei Lightning GT este comparat cu Jaguar 4.2 XKR cabrio care are 420 de cai putere si atinge suta in 5 secunde.

Lightning GT, masina electrica de 700 CP se lanseaza luna aceastaCompania care fabrica Lightning GT cu sediul in orasul Peterborough a precizat ca noua masina electrica este de zece ori mai economica decat una pe carburant.

Mai multe celebritati si-au exprimat deja interesul pentru noua masina. Lightning GT va fi disponibil incepand de anul viitor.

Lightning GT, masina electrica de 700 CP se lanseaza luna aceasta

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.